Wipeout Omega Collection

Ταχύτητες υπερηχητικές, επίδειξη δύναμης των PS4/PS4 Pro

Φορμά: Playstation4
Τιμή: €39,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Δεν είναι λίγες οι σειρές video games που στα μέσα της δεκαετίας του '90 είχαν συνδέσει τ' όνομά τους με την πορεία των PlayStation. Και ενώ τα Tekken ή Tomb Raider αυτού του κόσμου κυκλοφόρησαν αργότερα και σε ανταγωνιστικά συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης, η θρυλική σειρά των Wipeout - των φουτουριστικών τίτλων ταχύτητας με αντιβαρυτικά οχήματα που χαρακτήρισε την εμφάνιση του PSone στην Ευρώπη το φθινόπωρο του 1995 - ξεκίνησε και συνέχισε την πορεία της σε PlayStation και μόνο. Είχαμε θεωρήσει (μετά από την αναστολή λειτουργίας της δημιουργικής ομάδας Studio Liverpool της Sony) ότι ως τελευταίο μέλος της σειράς η Ιστορία του gaming θ΄ανέφερε το Wipeout 2048 του PS Vita το 2012, όμως ο ιαπωνικός κολοσσός μάς εξέπληξε ευχάριστα προσφέροντας και στο κοινό του PlayStation4 ένα Wipeout. Για την ακρίβεια... "τρία σε ένα": την πολυαναμενόμενη Omega Collection που κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες. Η γνώμη μας;

Υπάρχει λόγος για τον οποίο η Sony έχει προβεί στο PS4 σε σημαντικό αριθμό από remakes παλαιότερων ΑΑΑ παραγωγών της: σχεδόν το 45% των κατόχων του στα δύο πρώτα χρόνια της πορείας του ήταν άνθρωποι που δεν είχαν προβεί στην αγορά ενός PS3, οπότε δεν είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με ορισμένα αληθινά αριστουργήματα εκείνου του συστήματος. Για το Wipeout Omega Collection ισχύει το ίδιο, υπενθύμιση... εν τάχει λοιπόν: πρόκειται για τίτλο ταχύτητας μεν, αλλά με οχήματα πάρα, πάρα πολύ γρηγορότερα από... τυπικά αυτοκίνητα. Τα οχήματα είναι αντιβαρυτικά και κινούνται ελάχιστα πάνω από την επιφάνεια κάθε ειδικά διαμορφωμένης αγωνιστικής πίστας - αυτές είναι ευρείας γκάμας στον σχεδιασμό και ποικιλίας όσον αφορά στο υψόμετρο, ανεξαιρέτως με πoλλές απότομες στροφές όμως - ενώ στην όλη εξίσωση συμπεριλαμβάνονται και όπλα ή άλλα bonus που κάθε οδηγός μπορεί ν' αξιοποιήσει σε βάρος των αντιπάλων του.

Στόχος είναι φυσικά ο τερματισμός στην πρώτη θέση (έστω την δεύτερη ή τρίτη σε πολλές περιπτώσεις), κάτι όχι εύκολο όχι μόνο λόγω της επιδεξιότητας που απαιτείται για τον σωστό χειρισμό κάθε αντιβαρυτικού σε απίθανες ταχύτητες, αλλά και λόγω της... χαοτικής φύσης κάθε αγώνα: τόσο με τα όπλα όσο και με τις αντίστοιχες "ασπίδες" και τις έξτρα ωθήσεις (turbo) που χρησιμοποιούνται απ' όλους τους οδηγούς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι μεγάλες ανατροπές είναι συχνότατες. Οι φίλοι των Mario Kart της Nintendo, που νόμιζαν πως στις δικές του πίστες εξελίσσεται... φρενήρης δράση, δεν έχουν ιδέα τί σημαίνει αυτό πραγματικά στο πλαίσιο των Wipeout - και το Omega Gollection, που αποδίδει την... υπερηχητική φύση της σειράς με περισσότερη επιτυχία απ' ότι κάθε άλλο μέλος της σειράς, καθιστά επίσης σαφές από πολύ νωρίς πως είναι ένας τίτλος που ανταμοίβει την εκτενή ενασχόληση. Για τους αρχάριους στα Wipeout, το πιστοποιούμε: η επένδυση χρόνου στην Omega Collection προσφέρει... πολλαπλάσια διασκέδαση στην συνέχεια!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ