Velvet Assassin

Δολοφόνος με... baby doll!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: PC
Τιμή: €49,99

Εταιρία: Southpeak
Διανομή: Dionic

Το γεγονός ότι το στοιχείο του sex έχει... εχμ... επηρεάσει θετικά τις πωλήσεις μιας μεγάλης γκάμας από video games την τελευταία δεκαετία, η στήλη έχει την αίσθηση πως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Η χρήση του από δημιουργούς και εκδότες τίτλων έχει φτάσει στο σημείο εκείνο όπου δεν θεωρείται καν ζήτημα - αυτό καθ' αυτό. Έχουμε το δικαίωμα, ωστόσο, να... "έχουμε θέμα" όταν το σεξουαλικό στοιχείο χρησιμοποιείται απλώς για να συγκαλύψει την ανυπαρξία του προσεγμένου gameplay και τη γενικότερη έλλειψη φροντίδας σε άλλους τομείς μιας σχετικής παραγωγής. Γιατί, μπορεί δεκάδες εκατομμύρια gamers να... παρακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια τα καλογυμνασμένα οπίσθια της Lara Croft να λικνίζονται καθώς περπατά, όμως υπήρχαν και ένα σωρό άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνει κάποιος στα (περισσότερα) Tomb Raider. Στη νέα παραγωγή της Replay Studios, το Velvet Assassin, το μόνο - ενίοτε - ενδιαφέρον είναι η πρωταγωνίστρια, κι αυτό μόνο όταν φορά (χωρίς αστεία) το... σέξι νεγκλιζέ της!

Το Velvet Assassin μεταφέρει τους παίκτες στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τούς αναθέτει το ρόλο της Violette Summer, μίας femme fatale με ιδιότητα μυστικού πράκτορα που αναλαμβάνει για λογαριασμό των Συμμάχων όλων των ειδών τις επικίνδυνες αποστολές σχετικές με το σαμποτάζ, την κατασκοπία και τη δολοφονία υψηλών στόχων. Οι παίκτες κατά βάση "ζουν αλληλεπιδραστικά" τα flash back από παρελθούσες αποστολές, που η Summer έχει αναρρώνοντας σε ένα μυστικό νοσοκομείο στη Γαλλία - κάτι που δυστυχώς δεν βοηθά καθόλου στη δημιουργία οποιουδήποτε είδους συνοχής ή... νοήματος στην υπόθεση του Velvet Assassin, που δίνει την εντύπωση "λίθων ατάκτως εριμμένων" σεναριακά. Η φτωχή παρουσίασή τους δεν βοηθά, γεγονός που εν τέλει έχουμε την αίσθηση ότι απομακρύνει τον παίκτη από το οποιοδήποτε ενδιαφέρον θα μπορούσε να έχει για τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του τίτλου. Πρώτο φάουλ.

Το gameplay του Velvet Assassin, βάσει της ιδιότητας της Summer, επικεντρώνεται (θεωρητικά) στη σιωπηλή διείσδυση στις εγκαταστάσεις των Ναζί, στην όσο περισσότερο "διακριτική" παρουσία εκεί και στη σιωπηλή εξουδετέρωση των αντιπάλων, προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία κάθε αποστολή. Θεωρητικά. Πρακτικά, η Summer βρίσκεται συνεχώς αντιμέτωπη με το στοιχείο του... απρόβλεπτου, καθώς άλλες φορές οι σκιές την καλύπτουν, άλλες οι φρουροί την βλέπουν μέσα σε αυτές σαν να είναι μέρα-μεσημέρι. Άλλες φορές οι θανατηφόρες επιθέσεις της (όπως π.χ. το μαχαίρωμα ενός στρατιώτη από πίσω) λειτουργούν όπως περιμένει κανείς, άλλες όχι. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μία λογική βάσει της οποίας ο παίκτης μπορεί να κάνει κάποιες επιλογές για να αντιμετωπίσει καταστάσεις, περιορίζει το Velvet Assassin σε μία επαναλαμβανόμενη... "trial and error" διαδικασία, στη διάρκεια της οποίας πρέπει να χάσει πολλές φορές σε κάθε αποστολή. Κάτι σαφώς εκνευριστικό, ακόμη και για gamers με μεγάλη υπομονή. Δεύτερο φάουλ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ