Uncharted: Ένας μύθος... σε εξέλιξη!

Η ως τώρα πορεία της κορυφαίας σειράς τίτλων για PS3 και το μέλλον της

Τα τρία Uncharted συνδέεουν αναγνωρίσιμα κοινά στοιχεία. Ο Nathan Drake: ένας πρωταγωνιστής που κρατά όσα αγαπήσαμε από είδωλα όπως ο Indiana Jones ή η Lara Croft και τα συνδυάζει με τον... "αέρα" των macho, αλλά συμπαθητικών κεντρικών χαρακτήρων που συναντά κανείς σε Hollywood blockbusters. Οι συμπρωταγωνιστικοί του χαρακτήρες: μέντορες, σύντροφοι, όμορφες κυρίες και παρανοϊκοί αντίπαλοι, όλοι χαρακτηρίζονται επίσης από σινε-στοιχεία και δικό τους, εκφραστικό στυλ. Τα συναρπαστικά σενάρια: αυτά έχουν μεν ως κύριο θέμα το κυνήγι θησαυρών και την επίλυση μυστηρίων, αλλά είναι καλογραμμένα, επιφυλάσσουν εκπλήξεις και πάντα κατορθώνουν να προσφέρουν "το κάτι παραπάνω". Το DNA των Uncharted είναι κινηματογραφικό... και φαίνεται!

Πιο πολύ απ' όλα, ωστόσο, αυτό που καθιστά τα Uncharted απολαυστικά με τον δικό τους μοναδικό σινε-τρόπο, είναι οι σκηνοθετημένες σεκάνς δράσης που περιέχει. Αυτές παίζονται με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά αξιοποιούν ευρηματικές γωνίες λήψης, σωστό tempo και υποβλητική μουσική όπως σπάνια συναντά κανείς. Κι άλλα video games δράσης έχουν αποπειραθεί να προσφέρουν κάτι ανάλογο, τα Uncharted ωστόσο έχουν στις συγκεκριμένες σεκάνς να επιδείξουν τόσο φροντισμένο οπτικοακουστικό τομέα, και είναι τόσο αναγνωρίσιμες οι κινηματογραφικές τεχνικές που χρησιμοποιούν, ώστε το αποτέλεσμα να έχει δική του "σφραγίδα". Με την παρουσίαση και την απόδοση των διαλόγων να επιδιώκουν το ίδιο, η Naughty Dog δεν κρύβει τις προθέσεις της να ανταγωνιστεί το Hollywood... και να το κάνει αλληλεπιδραστικά. Όπως αρέσει σε μας, τους gamers.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί; Τα Uncharted είναι action adventures, ναι. Η έμφασή τους είναι στην κίνηση μέσα στο εικονικό περιβάλλον κάθε τοποθεσίας, στην ανταλλαγή πυροβολισμών, στα ανελέητα κυνηγητά. Όχι τόσο στους γρίφους, έστω κι αν αυτοί ενίοτε... "προσθέτουν το λιθαράκι τους". Και δεν παύουν να είναι video games, ναι. Είναι όμως η σειρά που, περισσότερο από κάθε άλλη, επιδιώκει να "γεφυρώσει" τη διασκέδαση που προσφέρουν τα games με τις συγκινήσεις που προσφέρει ένα καλό action flick. Και ίσως η μόνη στο PS3 που το κατορθώνει με τόσο στυλ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ