Uncharted 3: τα νέα στοιχεία

Τί φέρνει στο προσκήνιο το τρίτο μέλος της σειράς για τους κατόχους PS3;

Θετικές αλλαγές και προσθήκες έχουν γίνει και στο σύστημα χειρισμού των όπλων. Ο Drake μπορεί να έχει μαζί του ανά πάσα στιγμή ένα όπλο που χρησιμοποιεί με ένα χέρι (π.χ. πιστόλι) και ένα που χρησιμοποιεί με δύο (π.χ. τουφέκι), να τα εναλλάσσει και να μαζεύει σφαίρες και για τα δύο αυτόματα. Διατηρεί την ικανότητά του να πυροβολεί από "τυφλά" σημεία, όπως π.χ. πίσω από γωνίες, μπορεί όμως να πυροβολεί παράλληλα και ενόσω κινείται (έστω κι αν αυτό είναι φυσικά δυσκολότερο), ενώ το σκόπευτρο κάθε όπλου είναι πια εξ ορισμού τοποθετημένο στο κέντρο της οθόνης, βοηθώντας στον προσανατολισμό.

Μετά από ενασχόληση μερικών ωρών με το Uncharted 3, πάντως, αυτό που θα διαπιστώσουν όσοι φίλοι και φίλες είχαν ασχοληθεί με τα δύο προηγούμενα είναι το εξής: η Naughty Dog γνωρίζει πολύ καλά πως αυτό που διαχωρίζει τη συγκεκριμένη σειρά από άλλα action adventures είναι η αίσθηση του κινηματογραφικού... και στη νέα περιπέτεια του Drake έχει δώσει πιο πολλή έμφαση από ποτέ στο στοιχείο αυτό. Οι "σκηνοθετημένες" σεκάνς είναι και μεγαλύτερες σε χρονική διάρκεια, και περισσότερο φιλόδοξες όσον αφορά το μέγεθος των σκηνικών, και περισσότερο περίπλοκες όσον αφορά στο τί ζητούν από τον παίκτη να κάνει σε αυτές. Χωρίς να προδώσουμε τίποτε από το σενάριο, δε, είναι και μεγαλύτερης ποικιλίας, κάτι που σίγουρα χρειάστηκε πολλή περισσότερη δουλειά αλλά κρατά το ενδιαφέρον των παικτών αμείωτο. Επίσης, αυτή τη φορά έχει δοθεί πιο πολλή προσοχή στο πώς αυτοί "περνούν" από τα σεναριακά video στις προσκηνοθετημένες αυτές σεκάνς, ώστε η συνολική σινε-εντύπωση που η Naiughty Dog να μην αλλοιώνεται, στο πλαίσιο του εφικτού πάντα.

Έχοντας αναφέρει τα παραπάνω, ωστόσο, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως δύο από τα πιο σημαντικά νέα στοιχεία του Uncharted 3 δεν τα έχουμε συμπεριλάβει: πρόκειται για την υποστήριξη της εικόνας 3D, για πρώτη φορά σε αυτού του είδους την παραγωγή και για πρώτη φορά σε Uncharted, καθώς και για τον θεαματικά εμπλουτισμένο τομέα των επιλογών συμμετοχής πολλών παικτών μέσω PlayStation Network. Και στο Uncharted 2 είχε πειραματιστεί η Naughty Dog με το τμήμα του online multiplayer, στο Uncharted 3 ωστόσο ωθεί αυτήν την πλευρά του τίτλου σε θεαματικά ύψη. Πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και για τα δύο αυτά στοιχεία, λοιπόν, στα σχετικά άρθρα αύριο και μεθαύριο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ