Uncharted 3, σε εικόνα 3D

Επιτέλους, το Avatar των video games!

Στο Uncharted 3 η Naughty Dog έχει "λάβει μέτρα" για όλα αυτά τα ζητήματα. Οι χαρακτήρες, τα αντικείμενα, οι υφές των υλικών και ό,τι άλλο συνθέτει την 3D εικόνα δεν είναι τα ίδια με αυτά της τυπικής, 2D εικόνας. Είναι τροποποιημένες εκδόσεις, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί ώστε να επιτρέπουν ομαλή κίνηση χωρίς (πολλούς) συμβιβασμούς στην ποιότητα. Η ανάλυση είναι χαμηλότερη, μα όχι σε... ντροπιαστικό βαθμό, ενώ τα εφέ φωτισμού δεν είναι μεν τόσο λεπτομερή, αλλά λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Μόνο μια δημιουργική ομάδα όπως η Naughty Dog θα είχε την επιμονή να "χτίσει" έναν τίτλο σχεδόν... παράλληλα σε 2D και 3D, όμως αυτή το έκανε. Και το αποτέλεσμα τη δικαιώνει, όπως θα διαπιστώσει οποιοσδήποτε έχει δει άλλα games με εικόνα στερεοσκοπική.

Το πόσο καλή δουλειά έχει γίνει στην υλοποίηση της εικόνας 3D, πιστοποιείται και από το γεγονός ότι οι gamers την έχουν διαθέσιμη και στο σεναριακό τμήμα του Uncharted 3, και στο τμήμα της online συμμετοχής πολλών παικτών. Στο πρώτο, η Naughty Dog έχει ολοφάνερα σκεφτεί α λα... Avatar: υπάρχουν ουκ ολίγα σημεία που οι παίκτες θα θαυμάσουν το πόσο μακριά εκτείνεται ο ορίζοντας σε μεγάλες, εντυπωσιακές τοποθεσίες, ενώ οι σκηνές που οι Σάξονες θα ονόμαζαν... "in your face", αυτές όπου αντικείμενα έρχονται προς το μέρος του παίκτη, είναι μεν λιγότερες αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες. Στο δεύτερο, εντάξει: μπορεί οι παίκτες με 3D τηλεοράσεις να μην έχουν... καθοριστικής σημασίας πλεονέκτημα ακριβώς απέναντι σε αυτούς που δεν έχουν κατά τις συγκρούσεις, αλλά η περισσότερο έντονη εντύπωση του βάθους επίσης βοηθά (και εντυπωσιάζει).

Εν κατακλείδι: στο Uncharted 3 η εικόνα 3D δεν είναι από εκείνα τα... bullet points που αρέσει στις εταιρείες να απαριθμούν εξυμνώντας τις αρετές ενός video game. Ανήκει στις ουσιαστικές, σημαντικές προσθήκες που έχουν γίνει στον νέο τίτλο της Naughty Dog. Είναι ένα επιπλέον επιχείρημα αγοράς του από το κοινό εκείνο που έχει ήδη τον σχετικό εξοπλισμό - τηλεοράσεις 3D, προβολείς 3D ή monitor 3D με είσοδο HDMI - και θέλει να απολαύσει τo Uncharted 3 στο maximum. Δεν ξέρουμε αν θα αγοράζαμε 3D μέσο προβολής συγκεκριμένα για να θαυμάσουμε τη στερεοσκοπική εικόνα του Uncharted 3, γιατί ανήκαμε στους τυχερούς που είχαν ήδη τέτοιο. Καθένας κρίνει σε προσωπική βάση αν θα το έκανε ή όχι, ακριβώς όπως έγινε και με τα Blu-ray και το Avatar. Ελπίζουμε, ωστόσο, όσο περισσότεροι φίλοι και φίλες του Αθηνόραμα Digital γίνεται να έχουν την ευκαιρία κάπου να δουν έστω και για μερικά λεπτά σκηνές του τίτλου σε 3D. Γιατί; Γιατί πολύ, μα πάρα πολύ απλά... αξίζει!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ