Sony Platinum Wireless Headset

Ήχος στα games ποιοτικός, ενίοτε... εξωπραγματικός!

Είδος: Αξεσουάρ
Φορμά: Playstation4
Τιμή: €199,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Δεν χωρά καμία αμφιβολία στο γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός από games του PlayStation4 αδικείται κατάφωρα αν τα ακούει κανείς παίζοντας απλώς από τα στερεοφωνικά ηχεία της τηλεόρασης ή ενσύρματα ακουστικά συνδεδεμένα στο DualShock4. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν φορές που απλώς δεν είναι εφικτό - γείτονες δίχως κατανόηση... - να έχει κανείς σε λειτουργία ένα σύστημα home cinema (προχωρημένες νυχτερινές ώρες για παράδειγμα), προκειμένου να απολαύσει τον πολυκάναλο ήχο που προσφέρουν πολλές παραγωγές του PS4. Συν τοις άλλοις η ευκολία που προσφέρουν, σε απολύτως πρακτικό επίπεδο, τα ασύρματα ακουστικά στους gamers θεωρείται δεδομένη. Λύση... συνδυαστική για το όλο θέμα υπάρχει από την ίδια την Sony και δεν είναι άλλη από το σετ ακουστικών Platinum Wireless που προωθεί στην αγορά των κατόχων PS4. Το κόστος τους δεν είναι ευκαταφρόνητο - το αξίζουν, ωστόσο;

Αν έκρινε κάποιος από τις αρχικές εντυπώσεις, η αλήθεια είναι πως θα... προβληματιζόταν: τα Platinum Wireless είναι μεν ποιοτικά κατασκευασμένα, αλλά θα περίμενε κανείς πως σε αυτού του επιπέδου τα ακουστικά θα χρησιμοποιούνταν λιγότερο πλαστικό. Φυσικά δεν περιμέναμε υλικά... φανατικών του ήχου υψηλής πιστότητας (audiophiles), αλλά διαφορά από τα "απλά" ακουστικά Wireless 2.0 αντίστοιχη του κόστους των δύο περιφερειακών. Η διαφορά υπάρχει πάντως - το μεταλλικό συνδετικό στο πάνω μέρος των Platinum Wireless, για παράδειγμα, όντως παραπέμπει σε προϊόν κατηγορίας premium, το design τους σετ είναι καλαίσθητο και μοντέρνο - ενώ στα άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά για προϊόν αυτού του τύπου, όπως το μικρό βάρος, την άκρως ικανοποιητική αυτονομία και την αντοχή στην χρήση, δεν έχουμε παράπονο.

Όντας εξ αρχής σχεδιασμένα για το οικιακό PlayStation, αυτά τα ακουστικά αξιοποιούνται από το σύστημα της Sony μέσα σ΄ελάχιστα λεπτά: δεν έχει παρά να συνδέσει κανείς τον ειδικό δέκτη USB σε αντίστοιχη θύρα των PS4/PS4 Pro και να εγκαταστήσει από το PS Store το σχετικό δωρεάν app. Το τελευταίο επιτρέπει την λεπτομερή ρύθμιση του αποδιδόμενου ήχου μέσω ισοστάθμισης και την αποθήκευση ρυθμίσεων σε διαφορετικά προφίλ για διαφορετικές χρήσεις π.χ. games, ταινίες, μουσική κ.α. Δύο από αυτά τα προφίλ μπορούν ν' αποθηκευθούν ασύρματα στα ίδια τα Platinum Wireless - τα δύο χρησιμότερα στο εκάστοτε χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, ώστε ο κάτοχός τους να μην χρειάζεται να τα ανακαλεί κάθε φορά που θέλει να τα χρησιμοποιήσει - και να επιλέγονται από εκεί. To σημαντικότερο όμως: το app επιτρέπει την εισαγωγή προδιαμορφωμένων προφίλ για συγκεκριμένα games από τις εταιρείες παραγωγής τους. Και εκεί... βρίσκεται το μεγαλύτερο επιχείρημα των Platinum Wireless!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ