Sony Bravia Day: 3D στο PS3

Όχι ακόμη έτοιμο, μα σε καλό δρόμο

Ο άλλος τίτλος, ωστόσο, που επιδείχθηκε είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον. Δεν ήταν άλλος από το Wipeout HD, το φουτουριστικό racing game της Sony, το οποίο είχε διαμορφωθεί μέσω του ειδικού firmware σε "στερεοσκοπικής" απεικόνισης έκδοση. Αν και ούτε αυτό προσέφερε το περίφημο "pop-out", η διαφορά ήταν εμφανέστατη σε άλλα πράγματα: τα γραφικά φαίνονταν περισσότερο "εκεί", προσφέροντας σημαντικά καλύτερη εντύπωση του βάθους, διευκολύνοντας τον παίκτη να κρίνει αποστάσεις και γενικώς "συμμετέχοντας" περισσότερο στην όλη εμπειρία. Χωρίς να μας κάνει να... χάσουμε τον ύπνο μας, το Wipeout HD ήταν το είδος του τίτλου που απέδειξε, τουλάχιστον στο αθηνόραμαdigital.gr, ότι η 3D απεικόνιση μπορεί όντως να παίξει ένα ρόλο στο gameplay αν το εκάστοτε video game την έχει λάβει στα υπόψιν εξ αρχής.

Τα όποια συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε από την πρώτη μας επαφή με games του PlayStation3 σε απεικόνιση 3D; Ένα, το προαναφερθέν: θα πρέπει να περιμένουμε νέες παραγωγές για να δούμε τί αληθινά έχει να προσφέρει μια 3D τηλεόραση με το PS3, καθώς αυτές θα έχουν λάβει εξ αρχής τον παράγοντα της απεικόνισης 3D "στα υπόψιν", δεν θα είναι "προσαρμογές". Δύο: δεν προσφέρονται όλα τα είδη games για να κάνουν αισθητή τη διαφορά ανάμεσα στη... 2D και τη 3D απεικόνιση. Γρήγορα θα ξεχωρίσουν αυτά που είναι καταλληλότερα. Τρία: ακόμη και με την σαφή πρόοδο στην τεχνολογία των γυαλιών, το παιχνίδι σε 3D δεν νομίζουμε να είναι κάτι που θα κάνουμε... απ' το πρωί μέχρι το βράδυ. Κακά τα ψέματα, μετά από κάποια ώρα τα γυαλιά κουράζουν. Δύσκολο, με άλλα λόγια, να παίζει κανείς... έπη τύπου Final Fantasy φορώντας τα γυαλιά 3D επί ώρες. Θα μπορούσε να είναι μόνο δική μας εντύπωση, βέβαια, αλλά... ίσως κι όχι.

Βεβαίως, καταθέτουμε τα παραπάνω μην έχοντας δει το καλύτερο δείγμα video game στο PS3 με 3D απεικόνιση μέχρι στιγμής: το Gran Turismo που, όπως μας λένε συνάδελφοι από το εξωτερικό, είναι όντως εντυπωσιακό σε 3D. Επίσης δεν έχουμε δει τα τελικά μοντέλα 3D Bravia που η Sony θα διαθέσει την αγορά, τα οποία θα έχουν ρυθμιστεί και για καλύτερη συνεργασία με την τελική έκδοση των συνοδευτικών γυαλιών. Για την ώρα, λοιπόν, θα χαρακτηρίσουμε ως "υποσχόμενη" την απεικόνιση 3D στο PlayStation3 και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον την εμπορική μορφή του hardware, αλλά και το κατάλληλο software, για να καταθέσουμε την άποψή μας σχετικά. Ανυπομονούμε, πάντως!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ