PS Vita: τα καλύτερα των άλλων

Οι επιλογές μας ανάμεσα στα games των ανεξάρτητων δημιουργών

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital PS Vita Week ξεχωρίσαμε χθες τα 5 καλύτερα games που η ίδια η Sony έχει δημιουργήσει για το νέο της φορητό σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης, προτείνοντας παράλληλα και κάποια ακόμη από συγκεκριμένες κατηγορίες. Σήμερα είναι σειρά των ανεξάρτητων συνεργαζόμενων με τη Sony εταιρειών: ποιά games για το PS Vita έχουν μέχρι στιγμής αξιοποιήσει περισσότερο τις δυνατότητες του καινούργιου PlayStation ή/και ποιά προσφέρουν τον καλύτερο οπτικοακουστικό τομέα; Ποιά είναι, επίσης, αξιοπρόσεκτα για την πρωτοτυπία τους; Οι επιλογές μας, ακολουθούν!

Metal Gear Solid HD Collection

Ναι, "μεταφορά" μεν, αλλά... άλλου επιπέδου! Τα Metal Gear Solid 2 και 3 "περνούν" από το PS2 στο PS Vita με τρόπο υποδειγματικό, κρατώντας όλα τα στοιχεία που έχουμε αγαπήσει στα MGS - σενάριο, ατμόσφαιρα, "σκηνοθεσία", προσεγμένα γραφικά και ήχος - και συνδυάζοντάς τα με τον ακριβή έλεγχο που μόνο οι διπλοί αναλογικοί μοχλοί μπορούν να προσφέρουν. Η HD Collection του PS Vita, δε, θ' απασχολήσει για 15-20 ώρες το λιγότερο ακόμη και τους "βετεράνους" των MGS - χωρίς να αναφερθούμε καν στο bonus υλικό που αποκαλύπτεται με περαιτέρω ενασχόληση. Όχι πρωτότυπο, μα απαραίτητο: και μόνο από... σεβασμό στην ιστορία των PlayStation, αξίζει μια θέση στη συλλογή όλων!

Lumines: Electronic Symphony

Το... προσωπικό μας αγαπημένο, αλλά και πολλών άλλων παικτών, για έναν απλό λόγο: συνδυάζει το προκλητικό παιχνίδι λογικής με τα γρήγορα αντανακλαστικά και τη μουσική όπως καμία άλλη δημιουργία σε σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης. Ο μηχανισμός είναι αυτός που είχε καταστήσει cult επιτυχία στο PSP το αρχικό Lumines (μία εμπλουτισμένη κι εκμοντερνισμένη εκδοχή του Tetris) όμως η δημιουργός εταιρεία έχει προσθέσει σειρά από στοιχεία που δυσκολεύουν τα πράγματα σημαντικά και φυσικά βελτιώσει θεαματικά τον οπτικοακουστικό τομέα χάρις στην ισχύ του PS Vita. Οι πολλαπλές επιλογές παιχνιδιού συμπληρώνουν την εικόνα του ίσως καλύτερου puzzle game της τελευταίας τριετίας. Must!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ