PS Vita: τα καλύτερα της Sony

Games, φυσικά - όλων των ειδών και... τιμών!

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital PS Vita Week έχουμε κάνει ήδη λόγο για τις λειτουργίες του φορητού συστήματος της Sony που σχετίζονται με games κι ενδιαφέρουν τους αφοσιωμένους παίκτες και για εκείνες που σχετίζονται με αναπαραγωγή πολυμέσων και Δικτυακές υπηρεσίες (και λειτουργούν ως συμπληρωματικές για το ευρύτερο κοινό). Κακά τα ψέματα, όμως: είναι τα games αυτά καθ' αυτά ο λόγος για τον οποίο θα αγοράσει αυτή τη στιγμή οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη ένα PS Vita. Εκεί φαίνεται η υπεροχή του συστήματος αυτού, που σχεδιάστηκε για games, σε σχέση με συσκευές όπως π.χ. τα smartphones ή τα tablets - αλλά και η υπεροχή του σε σχέση με άλλα ανταγωνιστικά συστήματα της αγοράς.

H Sony Computer Entertainment - όπως περιμένει πλέον κάποιος από την κατασκευάστρια εταιρεία ενός καινούργιου στην αγορά φορμά - έχει συνεισφέρει σημαντικά στις επιλογές που έχει ο κάτοχος ενός PS Vita για ποιοτικά games όλων των ειδών. Έχει μέχρι στιγμής χρηματοδοτήσει, αναπτύξει η ίδια ή/και διαθέσει εμπορικά 18 διαφορετικούς τίτλους. Άλλοι έχουν σχεδιαστεί για να επιδείξουν τα εκπληκτικά γραφικά του PS Vita, άλλοι για να εξοικειώσουν τον παίκτη με τους διαφορετικούς τρόπους χειρισμού - μοχλοί, αφή, αισθητήρες - άλλοι βάσει πρωτοτυπίας στην βασική ιδέα ή/και την υλοποίηση. Οι πέντε επιλογές μας, τα πρώτα... must-buy κατά τη γνώμη μας, ακολουθούν!

Uncharted: Golden Abyss

O Nathan Drake χρειαζόταν ένα ισχυρό σύστημα για να αναλάβει... πειστικές αποστολές σε φορητό σύστημα και το PS Vita χρειαζόταν μία γνώριμη φιγούρα κι έναν γνώριμο τρόπο παιχνιδιού για να αναδείξει τί μπορεί να κάνει τεχνικά. Η συνεργασία αποδείχθηκε πάρα πολύ καλή: πρόκειται για ένα Uncharted με κάθε έννοια του όρου, από την περιπλάνηση και τους γρίφους μέχρι τις μάχες με όπλα ή σώμα με σώμα, το οποίο προσφέρει γραφικά και ήχο επιπέδου ασύγκριτου σε σχέση με ο,τιδήποτε άλλο "εκεί έξω". Μερικές από τις επιλογές ελέγχου δεν αποδίδουν όσο θα... έπρεπε θεωρητικά, ίσως θα μπορούσε να έχει λίγη παραπάνω αντοχή στο χρόνο - δεν θα το ολοκληρώσουν οι παίκτες σύντομα, αλλά απ' όσους το κάνουν λίγοι θα γυρίσουν σε αυτό - πρόκειται ωστόσο για το είδος της παραγωγής που οφείλει να έχει κανείς στη συλλογή του, αν μη τι άλλο για τις περίπτωσεις φιλικών συζητήσεων τύπου... "έλα να δεις τί μπορεί να κάνει το Vita μου"!

Wipeout 2048

Η φουτουριστική σειρά αγώνων ταχύτητας τίμησε όλα τα PlayStation στο πρώτο στάδιο της πορείας τους κι αυτή είναι σίγουρα η καλύτερη "φορητή" έκδοση... ever. Δεν είναι μόνο τα απίστευτα γραφικά, λεπτομερή και ομαλά κινούμενα, που εντυπωσιάζουν, ούτε μόνο ο ποιοτικός ήχος και η προσεγμένη παρουσίαση. Είναι ο ακριβής έλεγχος, η μεγάλη γκάμα επιλογών παιχνιδιού, αλλά, πάνω απ' όλα, η αίσθηση της πληρότητας ως παραγωγής αυτή που χαρίζει στο συγκεκριμένο Wipeout το χαρακτήρα τίτλου για... PlayStation3, όχι για συνηθισμένο φορητό σύστημα ψυχαγωγίας. Οι λάτρεις της σειράς θα επενδύσουν αμέτρητες ώρες σε αυτό και όσοι, για κάποιο λόγο, δεν είχαν έλθει σε επαφή μαζί της στο παρελθόν, με το 2048 θα εκτιμήσουν στο 100% αυτό που η Sony υπογραμμίζει ως "ψυχαγωγική εμπειρία οικιακού συστήματος, σε φορητό", όταν αναφέρεται στο PS Vita. Απλά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ