PS Vita: Νέοι τίτλοι

Κάποιοι γνωστοί, κάποιοι λιγότερο, όλοι ευπρόσδεκτοι

Τις συσκευές "πολλαπλών αποστολών" εκ των πραγμάτων τις ονομάζουμε... smartphones πια - είναι τα ποιοτικά games λοιπόν (και μάλιστα αυτά που δεν μπορούν να βρεθούν κάποιου αλλού) ο λόγος για τον οποίο θα αγόραζε κάποιος σήμερα το PlayStation Vita. Η Sony το γνωρίζει, όπως γνωρίζει και ότι σε πολλούς από μας που παρευρεθήκαμε στην έκθεση της Ε3 στο Los Angeles τον Ιούνιο, δημιουργήθηκε η εντύπωση πως στο Vita δεν δόθηκε αρκετή σημασία στη συνέντευξη Τύπου της ιαπωνικής εταιρείας. Η Sony αποφάσισε να... αποκαταστήσει τις ισορροπίες στην έκθεση της Gamescom, λοιπόν, ανακοινώνοντας έναν αριθμό από νέα games, όλα αποκλειστικά στο PS Vita.

Πρώτος από αυτούς, και σίγουρα μεγαλύτερου εμπορικού ενδιαφέροντος για τη Sony τίτλος, δεν είναι άλλος από το πρώτο Killzone - με τον υπότιτλο Mercenary - για το νέο φορητό σύστημα. Πρόκειται φυσικά για τίτλο δράσης πρώτου προσώπου, με σεναριακό υπόβαθρο που δανείζεται στοιχεία από τις τρεις οικιακές εκδόσεις και φιλοδοξία να ξεχωρίσει ως το καλύτερο της κατηγορίας σε φορητή συσκευή. Το Ratchet & Clank Q-Force, τίτλος επιβεβαιωμένος για το PS3 μέχρι πρόσφατα, έρχεται και στο Vita (με λειτουργίες συνεργασίας CrossPlay ανάμεσα στις δύο εκδόσεις μάλιστα). Το Tearaway είναι ένα action adventure με την υπογραφή της Media Molecule, της δημιουργικής ομάδας που μάς προσέφερε τα LittleBigPlanet στο PS3, ενώ το Sly Cooper Thieves in Time θα έχει επίσης παρουσία στο Vita, παράλληλα με το PS3 (και εδώ υποστηρίζονται λειτουργίες CrossPlay).

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, η Sony εννοεί να υποστηρίξει σοβαρά το νέο της φορητό σύστημα και να αφιερώσει τους πόρους σε χρόνο και χρήμα που απαιτούνται για κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσαμε να δούμε και κάποιες παραγωγές με τις οποίες δεν είμαστε ήδη εξοικειωμένοι από το PlayStation3: με άλλα λόγια δημιουργίες ειδικά φτιαγμένες έτσι ώστε να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Vita συγκεκριμένα. Ακόμη κι έτσι, όμως - και λαμβάνοντας στα υπ' όψιν τη συνεισφορά των ανεξάρτητων εταιρειών με... mainstream megahits όπως τα νέα FIFA, Assassin's Creed και Call of Duty για το Vita - οι επόμενοι μήνες θα αποδειχθούν σαφώς συναρπαστικοί για τους κατόχους του νέου φορητού συστήματος. Ευχόμαστε ωστόσο να... κρατηθεί ο ρυθμός και μετά από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να μην έχουμε τα καθιερωμένα φαινόμενα "ξηρασίας" του πρώτου τετραμήνου κάθε χρονιάς. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ