PS Move: το μέλλον

Τί περιμένουμε τον επόμενο καιρό για την πρόταση της Sony;

Άλλοι τίτλοι του PlayStation3 που έχουν τη... γενική ημερομηνία κυκλοφορίας "2012" αλλά έχει επιβεβαιωθεί πως θα υποστηρίζουν το PlayStation Move; Πολυάριθμοι, ανάμεσά τους ωστόσο ξεχωρίζουν τα Ninja Gaiden III (από την KOEI), Resident Evil Chronicles HD (από την Capcom), Grand Slam Tennis 2 και Tiger Woods PGA Tour 13 (από την Electronic Arts), Babel Rising (από την Ubisoft) και Machinarium (από την Amanita Design). Υπάρχει ακόμη ένας αριθμός από games γρίφων και αντανακλαστικών, αθλητικά ή "εξομοίωσης" τα οποία λίγο έως πολύ μπορούμε να φανταστούμε πώς παίζονται - αλλά και κάποια με... μυστηριώδεις τίτλους, από τα οποία περιμένουμε ίσως πιο πολλή πρωτοτυπία. Παράδειγμα; "Soaked" (!)

Όπως υποθέτουμε ότι παρατήρησαν οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital, πλην του Sorcery οι άλλοι προαναφερθέντες επερχόμενοι τίτλοι με υποστήριξη για το PlayStation Move έχουν αναπτυχθεί από τρίτες εταιρείες και όχι από τη Sony. Αν υπάρχει κάτι βέβαιο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίζει να στηρίζει το περιφερειακό της με πολλούς, και συχνά τους καλύτερους, τίτλους γι' αυτό. Ακριβώς το γεγονός ότι η Sony δεν έχει ανακοινώσει τίποτε πέραν του Sorcery μάς προδιαθέτει για... εκπλήξεις, έστω κι αν πιθανότερο είναι ως προϊόντα να μην τις δούμε διαθέσιμες πριν απ' το Σεπτέμβρη.

Αυτή η σταθερή πρόθεση - πρακτική "υπόσχεση" - της Sony να υποστηρίζει το Move "δυνατά" και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, μάς κάνει φιλόδοξους για το μέλλον του. Ναι, το PS Move δεν είχε ποτέ σχεδιαστεί για να... "αντικαταστήσει" το παραδοσιακό χειριστήριο DualShock. Όμως τα περίπου 10 εκατομμύρια καταναλωτών που το έχουν ήδη αποκτήσει επιδεικνύουν ένα ενδιαφέρον πέρα από αυτό της απλής "περιέργειας" για τον χειρισμό με αναγνώριση κίνησης. Είναι λοιπόν στο χέρι της Sony και των συνεργαζόμενων με αυτήν εταιρειών να αναδείξουν - με ποιοτικά games - το Move σε αξιόλογο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του PS3, από πρόσθετο στοιχείο στο "οπλοστάσιό" του που είναι τώρα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε εύκολα, εξάλλου, ένα PlayStation4 που δεν θα ήταν συμβατό με το Move. Με άλλα λόγια: πολλά υποσχόμενο μέλλον. Ελπίζουμε πως οι προοπτικές του θα επαληθευτούν και οι υποσχέσεις του θα πραγματοποιηθούν - αν μη τί άλλο, γιατί... πιαστήκαμε πια, όλη την ώρα βουλιαγμένοι στον καναπέ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ