Προστασία με το Xbox 360

Παιχνίδι online, με ασφάλεια, για όλους

Από την επιλογή Customize εμφανίζονται τρία προκαθορισμένα σετ ρυθμίσεων, τα Child, Teen και Adult. Αυτά απαρτίζονται από τις πλέον συνήθεις επιλογές, ενδέχεται όμως ο γονέας να θέλει να τις ρυθμίσει περαιτέρω ή διαφορετικά. Επιλέγοντας λοιπόν Customize για κάθε μία από αυτές, εμφανίζονται οι ρυθμίσεις που επιτρέπουν λεπτομερέστερο έλεγχο. Ο γονέας μπορεί ν' αποφασίσει σε ποιούς είναι ορατό το προφίλ του παιδιού του, ποιά προφίλ είναι ορατά σε αυτό, αν το παιδί θα μπορεί να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε ή μόνο με άτομα που είναι στην Friends List του, καθώς και αν άγνωστοι θα μπορούν να βλέπουν αυτήν την Friends List ή όχι.



Για τους γονείς που έχουν αγοράσει πρόσφατα το Kinect για το Xbox 360, υπάρχει αντίστοιχο σετ ρυθμίσεων για το εν λόγω περιφερειακό της Microsoft. Μπορούν να ορίσουν αν θα μπορεί οποιοσδήποτε να επικοινωνήσει με ήχο και εικόνα με το παιδί τους, αν αυτό θα είναι εφικτό μόνο για τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Friends List του ή και αν δεν θα επιτρέπεται σε οποιονδήποτε οπτικοακουστική επικοινωνία μέσω του Xbox Live.

Τις ίδιες ακριβώς επιλογές μπορεί να ρυθμίσει ο γονέας τόσο για την φωνητική επικοινωνία μέσα σε games (voice), όσο και για την επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων (text). O γονέας είναι επίσης σε θέση να εγκρίνει ή όχι - μετά από συννενόηση με το παιδί του προφανώς - τις αιτήσεις φιλίας που τρίτα άτομα στέλνουν στο δεύτερο. Στην περίπτωση που κάποιος άγνωστος στέλνει κατ' επανάληψη τέτοιες αιτήσεις ή γενικότερα επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στον νεαρό παίκτη, ο γονέας έχει πάντοτε την επιλογή να τον καταγγείλει (File a complaint) απευθείας στη Microsoft και τους διαχειριστές του Xbox Live.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ