Project CARS: Game of the Year Edition

Εντυπωσιακό, υπερπλήρες, GT-killer!

Είδος: Racing
Φορμά: Playstation4
Τιμή: €49,99

Εταιρία: Namco
Διανομή: Bandai Namco Entertainment Greece

Μπορεί το Gran Turismo Sport να βρίσκεται (επιτέλους) καθ' οδόν για το PlayStation4, όμως οποιοσδήποτε φίλος των racing games θα παρατηρήσει πως η αγορά κάθε άλλο παρά στερείται αντίστοιχων αντιπροτάσεων ποιοτικών πλέον - και το Project CARS της Slightly Mad Studios, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι για PS4, Xbox One και PC, είναι απτή απόδειξη. Ο τίτλος απέσπασε θετικότατες κριτικές από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του, η δημιουργός εταιρεία του ωστόσο συνέχισε να τον βελτιώνει και να εμπλουτίζει το περιεχόμενό του τόσο με εμπορικά, όσο και δωρεάν στοιχεία για πολλούς ακόμη μήνες. Για την ακρίβεια αρκετούς, ώστε, στην συμπλήρωση ενός έτους από την αρχική κυκλοφορία του Project CARS να είναι εφικτή η διάθεση στο εμπόριο έκδοσης "Game of the Year" με την παραγωγή στην καλύτερη, πληρέστερη πια μορφή της. Την συστήνουμε, ωστόσο, για αγορά... και σε ποιούς;

Όπως έχει συμβεί και με άλλες εκδόσεις "Game of the Year", έτσι και γι' αυτήν οφείλουμε να υπογραμμίσουμε κάτι: οι παίκτες που είχαν αγοράσει την αρχική έκδοση μπορούν έμμεσα να την "χτίσουν" με μικροαγορές - και όλες τις διαθέσιμες δωρεάν ενημερώσεις - έτσι ώστε να την "φέρουν" πολύ κοντά στο επίπεδο περιεχομένου της καινούργιας. Δεν "ακυρώνει", με άλλα λόγια, η νέα έκδοση την ήδη υπάρχουσα - απλώς δεν είμαστε ιδιαίτερα βέβαιοι πως έχει οικονομικό νόημα να γίνει με αυτόν τον τρόπο η "αναβάθμιση", καθώς το συνολικό κόστος είναι υψηλότερο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί κάθε gamer να έχει τις δικές του προτιμήσεις ως προς το ποιά αυτοκίνητα τον ενδιαφέρουν, ποιές αγωνιστικές πίστες θέλει να προσθέσει στις υπάρχουσες κλπ., έτσι ώστε να μην ξοδέψει περισσότερα χρήματα απ' όσα στην πραγματικότητα χρειάζεται. Επιλογές, υπάρχουν.


Αυτές, μάλιστα, καλύπτουν εδώ και λίγες μέρες και τα - σε αρχική φάση - αποκλειστικά στοιχεία της έκδοσης "Game of the Year" του Project CARS. Πρόκειται για τα δύο υπεραυτοκίνητα της Pagani, το Hydra BC και το Zonda Revolucion, για την ίσως διασημότερη αγωνιστική πίστα στον κόσμο, την Nürburgring Nordschieife (στην πλέον εκτενή εκδοχή της), περίπου 50 άλλα αυτοκίνητα διαφόρων επιπέδων, αλλά και 4 ακόμη αγωνιστικές πίστες. Φυσικά η νεότερη έκδοση ενσωματώνει όλες τις αλλαγές και ρυθμίσεις που έχουν γίνει στο Project CARS τον τελευταίο χρόνο μετά από προτροπή των παικτών, όλες τις βελτιώσεις στην τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων οδηγών και, εχμ, όλες τις διορθώσεις προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί στο ξεκίνημά του και στη συνέχεια. Είναι, με άλλα λόγια, το Project CARS όπως θα έπρεπε να είχε κυκλοφορήσει σε έναν κόσμο όμορφο κι αγγελικά πλασμένο αλλά... άλλη συζήτηση, για άλλη ώρα η συγκεκριμένη!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ