PlayStation Plus: H γνώμη μας

"Αξίζει τα λεφτά της" η νέα υπηρεσία της Sony;

Το Αθηνόραμα Digital αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο PlayStation Plus, τη νέα συνδρομητική υπηρεσία της Sony για τους κατόχους PlayStation3, όταν αυτή ανακοινώθηκε επίσημα από την ιαπωνική εταιρεία στο Los Angeles. Τις γενικές πληροφορίες μπορεί κανείς να τις αντλήσει από εκείνο το άρθρο, λοιπόν, σε αντίθεση με το παρόν, όπου έχουμε επικεντρωθεί στις πρακτικές μας εντυπώσεις από την επαφή μας με το PlayStation Plus και τη γνώμη μας σχετικά με την αξία του και τις προοπτικές του.

Για να θέσουμε το πλαίσιο του άρθρου, μερικές υπενθυμίσεις. Το PlayStation Plus είναι συνδρομητική "επέκταση" του PlayStation Network και δεν αναιρεί την δωρεάν διάσταση καμίας από τις λειτουργίες του όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Αναφερόμαστε κυρίως στο δωρεάν online gaming (για το οποίο στο Xbox 360 οι gamers χρεώνονται), αλλά και σε μελλοντικές λειτουργίες, όπως π.χ. το chat κατά τη συμμετοχή σε games, την οποία η Sony θα παράσχει σε όλους κάποια στιγμή και όχι μόνο στους συνδρομητές. Η συλλογιστική του PS Plus είναι να δώσει extra παροχές σε περιεχόμενο, χαμηλότερες τιμές και προνομιακή πρόσβαση σε ενδιαφέρουσες δυνατότητες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία πηγή εσόδων που θα επιτρέπει στην ιαπωνική εταιρεία να επεκτείνει και εμπλουτίζει συνεχώς το PlayStation Network.

Όπως είχε ανακοινωθεί, η συνδρομή στο PlayStation Plus κοστίζει €49.99 για 12 μήνες ή €14.99 για 3 μήνες. Για να ενθαρρύνει, δε, την εγγραφή στην ετήσια συνδρομή, η Sony προσφέρει στους ενδιαφερόμενους για το 12μηνο έναν από τους αληθινά ξεχωριστούς τίτλους στη βιβλιοθήκη του PS3, εντελώς δωρεάν, μέχρι τις 3 Αυγούστου: το περίφημο LitteBigPlanet. Η δυνατότητα εγγραφής στην υπηρεσία έγινε εφικτή με την αναβάθμιση λογισμικού 3.40 του PS3 (η οποία προσέφερε κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα), οπότε τις προηγούμενες ημέρες κάναμε τη δική μας εγγραφή στο PlayStation Plus και στις επόμενες παραγράφους καταθέτουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις ως μέλη του πλέον. Πώς λειτουργεί, τί προσφέρει και... αξίζει το αντίτιμο που ζητά;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ