PlayStation Move: το σύστημα

Πώς μάς φάνηκε πρακτικά ο νέος τρόπος χειρισμού;

Η επιλογή της Nintendo να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό με το Wii - ορίζοντας ως de facto τρόπου ελέγχου στο σύστημά της έναν αλλιώτικο τρόπο συμμετοχής του καταναλωτή σε video games - έφερε ανατροπές στην αγορά. Διεύρυνε το κοινό που έως τότε έτρεφε επιφανειακό ή και καθόλου ενδιαφέρον γι' αυτή τη μορφή διασκέδασης και βοήθησε την είσοδο του gaming σε περισσότερα νοικοκυριά. Αυτό ακριβώς το κοινό - που κρύβει ουκ ολίγα κέρδη και έχει πλέον εξοικειωθεί με την υψηλή ευκρίνεια - θα πλησιάσει και η Sony αυτές τις ημέρες κυκλοφορώντας το PlayStation Move για το PS3.

To Αθηνόραμα Digital έχει στην κατοχή του εδώ και καιρό τα δύο ειδικά δημοσιογραφικά πακέτα του PlayStation Move, πέρασε πολλές ώρες παιχνιδιού με το νέο σύστημα χειρισμού και τα games του, είναι σε θέση λοιπόν να καταθέσει ολοκληρωμένα τη γνώμη του για την πρόταση της Sony. Ξεκινώντας από τα... πρακτικά, λοιπόν!

Από πλευράς... εξωτερικής εμφάνισης, τα χειριστήρια του Move είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτό που περιμένει κανείς: ποιοτικής αλλά όχι... πολυτελούς κατασκευής, πλαστικά μεν αλλά με σωστή συναρμογή, ελαφριά και μαύρου ματ χρώματος. Η σφαίρα που έχει τοποθετηθεί στο κυρίως χειριστήριο του Move είναι αυτή που αξιοποιείται από την κάμερα του PlayStation Eye για να ακολουθούνται πιστά οι κινήσεις του παίκτη, ενώ ο ειδικός φωτισμός της στην άκρη του μπορεί να αλλάξει χρώμα ώστε να μην δημιουργείται σύγχυση π.χ. με κάποιο άλλο φωτιζόμενο αντικείμενο που ενδεχομένως βρίσκεται στον ίδιο χώρο με το PlayStation3 και την τηλεόραση.

Στο πίσω μέρος του χειριστηρίου βρίσκεται η μοναδική "σκανδάλη" (πλήκτρο Τ) και στο κεντρικό τμήμα της πρόσοψης το πλήκτρο Move, το οποίο χρησιμοποιείται από τα games ποκιλλοτρόπως. Γύρω από αυτό βρίσκονται τα τέσσερα... θρυλικά πια πλήκτρα εντολών - σε μικρότερο από το σύνηθες μέγεθος - ενώ λίγο πιο κάτω έχει τοποθετηθεί το Home button (με βασικότερη χρήση αυτή της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του συστήματος). Στη βάση του βρίσκεται η υποδοχή φόρτισης, ακριβώς ίδια με αυτή των DualShock 3 και Sixaxis, μέσω της οποίας το χειριστήριο αντλεί αρκετή ενέργεια για 7 ώρες χρήσης περίπου. Δεν τις μετρήσαμε, είναι η αλήθεια, αρκούν ωστόσο για... μαραθώνιους με την παρέα στο σαλόνι, χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ