PlayStation Move: τα games

Γεύση από τους πρώτους αποκλειστικούς τίτλους

Με το PlayStation Move να βρίσκεται πια στην τελική ευθεία της κυκλοφορίας του στα καταστήματα για την αγορά της Ευρώπης, το Αθηνόραμα Digital είχε την ευκαιρία να απολαύσει στην εμπορική τους πια μορφή τα πρώτα "δείγματα γραφής": δύο από τα πιο σημαντικά games που θα συνοδεύσουν το νέο προϊόν της Sony. Ο λόγος για τα Sports Champions και Let's Start the Party, τα οποία έχουν συγκεκριμένα σχεδιαστεί για να εξοικειώσουν όλων των ειδών τους gamers - έμπειρους και μη - με τον τρόπο χειρισμού του PlayStation Move και να αναδείξουν τις δυνατότητες της προσέγγισης που προτείνει η Sony για μία καινούργια, ουσιαστικά, κατηγορία games που στηρίζουν την όλη λειτουργία τους στην ανίχνευση κίνησης σε τρεις διαστάσεις.

Το Sports Champions είναι πιθανώς η σημαντικότερη ανάμεσα στις αρχικές κυκλοφορίες που θα συνοδεύσουν στα καταστήματα το PlayStation Move, καθώς δίνει την "σφαιρικότερη" εικόνα, τρόπον τινά, για το πώς μπορεί να αξιοποιείται το νέο χειριστήριο στα games που σχεδιάζονται γι' αυτό. Ο τίτλος προσφέρει στους παίκτες την επιλογή συμμετοχής ανάμεσα σε έξι διαφορετικά αγωνίσματα/αθλήματα, που ποικίλλουν από το τυπικό έως το... απολύτως ασυνήθιστο. Πρόκειται για το βόλεϊ, το πινγκ πονγκ και την τοξοβολία, αλλά και τη ρίψη δίσκου, το bocce και τη... μονομαχία με ασπίδες και ξίφη. Σε αυτά οι παίκτες καλούνται να σημειώσουν τις καλύτερες επιδόσεις που μπορούν, χρησιμοποιώντας είτε μόνο το κύριο χειριστήριο του Move, είτε δύο, είτε ως βοηθητικό το χειριστήριο κατεύθυνσης (motion controller).

Έχοντας ήδη αναφερθεί στο Sports Champions από την επαφή που είχαμε με αυτόν στην έκθεση της GamesCom, θα σταθούμε στα αγωνίσματα που συναντήσαμε για πρώτη φορά στην τελική έκδοση του τίτλου. Στην τοξοβολία, κρατώντας δύο ξεχωριστά Move χειριστήρια, υπολογίζουμε το ύψος της βολής και στη συνέχεια με το πλήκτρο T "αφήνουμε" το βέλος για να ξεκινήσει την πορεία του. Ίσως ακούγεται... απλοϊκό, αλλά απαιτεί αρκετή εξάσκηση προκειμένου να είναι κανείς απόλυτα ακριβής και να στέλνει τα βέλη ακριβώς εκεί που θέλει. Συν τοις άλλοις, υπό την... πίεση του χρονομέτρου που εμφανίζεται στην οθόνη - εννοείται πως ο διαθέσιμος χρόνος για στόχευση δεν είναι... άπειρος! - ο παίκτης ενδέχεται να στείλει ουκ ολίγες βολές στα... δέντρα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ