PlayStation Experience: το νέο MotorStorm

Σεισμόπληκτο San Fransisco, αγώνες συναρπαστικοί!

Η πίστα που δοκιμάσαμε στην εκδήλωση της Sony για το MotorStorm Apocalypse, με τον τίτλο Skyline, εκτεινόταν... στις στέγες ουρανοξυστών, εκατοντάδες μέτρα από το έδαφος, και στους ημικατεστραμμένους ορόφους τους - όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, ήταν εντυπωσιακά τόσο τα άλματα από κτίριο σε κτίριο, όσο και τα στοιχεία που καταστρέφονταν στην εξέλιξη των γύρων (ολόκληρα κτίρια σε ορισμένες περιπτώσεις). Τα ειδικά εφέ που περιγράφουν τις σκηνές αυτές είναι εκπληκτικά, ενώ η Evolution Studios έχει χρησιμοποιήσει έξυπνα και τις κάμερες που καλύπτουν τους αγώνες, ώστε να αναδείξει θεαματικές στιγμές κινηματογραφικά.

Πέρα από το τμήμα του νέου MotorStorm για έναν παίκτη (το οποίο υπολογίζεται διάρκειας 10 ωρών περίπου), ιδιαίτερη έμφαση έχει δώσει η Evolution Studios στη συμμετοχή πολλών παικτών μέσω PlayStation Network. Οι παίκτες θα έχουν πολλαπλές επιλογές όσον αφορά στις μορφές και τις παραλλαγές παιχνιδιού, θα μπορούν μάλιστα να ορίσουν δικές τους με κανόνες και παραμέτρους της προτίμησής τους. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η δημιουργός εταιρεία προσφέρει στην κοινότητα των φίλων του τίτλου πολλαπλούς τρόπους να συμμετάσχουν στο όλο πλαίσιο "δικτύωσης" του MotorStorm, όπως τη συλλογή πόντων εμπειρίας στο online περιβάλλον, τη χρήση ειδικών bonus (η Evolution τα αποκαλεί "perks") ή ακόμη και τα... στοιχήματα για την θέση που θα καταλάβουν σ' έναν αγώνα, έναντι ενός άλλου παίκτη. Έχουμε μερικούς καλούς φίλους και έξοδα αυτόν τον καιρό...!

Το MotorStorm Apocalypse, αξίζει να σημειωθεί, είναι από τους λίγους τίτλους που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα οι οποίοι αξιοποιούν σε βαθμό πολύ ικανοποιητικό την εικόνα 3D. Ο παίκτες δεν θα δουν... νταλίκες να πετάγονται μέσα από την οθόνη, προφανώς, αλλά σε σχέση με την κανονική, 2D εκδοχή, η 3D όντως έχει να επιδείξει ολοφάνερα περισσότερο "βάθος" στις πίστες και τα οχήματα πειστικότερο "όγκο", χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά ο ρυθμός ανανέωσης οθόνης και η γενικότερη ταχύτητα του τίτλου. Περισσότερα για τον τίτλο της Evolution Studios ή ακόμη και την τελική μας άποψη γι' αυτόν θα έχουμε προς τα τέλη Μαρτίου, αφού για τότε είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του. Ως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ