PC Gaming. Σήμερα, για ποιούς;

Ποιό είναι το προφίλ των ανθρώπων που παίζουν με Η/Υ, λοιπόν;

Θα μπορούσαν να καταλαμβάνουν πολλές σελίδες οι περιγραφές για κάθε... συνομοταξία παικτών που προτιμούν τους Η/Υ για παιχνίδι και όχι τα συστήματα τύπου PS3/Xbox 360/Wii ή τις κάθε τύπου φορητές συσκευές - υπάρχει φυσικά πάντοτε το επιχείρημα του... "γιατί είτε/είτε;", μα το αφήνουμε στην άκρη για την ώρα. Πρώτον κι αρχή, η τωρινή αγορά έχει την τάση να ξεχνά το... παρελθόν της: είναι πολλοί, πάρα πολλοί οι άνθρωποι ηλικίας 20-40 ετών που έμαθαν και αγάπησαν τα games με πληκτρολόγιο και mouse. Αυτοί μπορεί να στράφηκαν και σε άλλους τρόπους gaming με τα χρόνια, όμως το gaming με Η/Υ είναι κάτι που θεωρούν φυσιολογικό έως αυτονόητο - και επιστρέφουν σε αυτό αμέσως μόλις κάποιος τίτλος για PC τούς κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ένα το κρατούμενο, λοιπόν.

Έπειτα είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που αγαπούν συγκεκριμένες κατηγορίες τίτλων. Κακά τα ψέματα: games στρατηγικής (της "παραδοσιακής" μορφής τουλάχιστον), games εξομοίωσης - αεροπλάνων, τραίνων, υποβρυχίων και... όχι μόνο φυσικά - αλλά και games διαχείρισης τύπου Sim(κάτι), όλα παίζονται "όπως πρέπει" μόνο σε PC. Τέτοιοι τίτλοι έχουν "στο DNA τους", χρειάζονται και αξιοποιούν τον γρήγορο και ακριβή χειρισμό που μόνο ένα πληκτρολόγιο κι ένα mouse μπορούν να προσφέρουν. Αυτά τα games θα είναι "καθαρόαιμα" PC games για πάντα, όσο κι αν εξελιχθούν τα "σαλονάτα" συστήματα ηλεκτρονικής διασκέδασης. Και το κοινό τους πάντοτε θα υπάρχει, όσο κι αν μειώνεται σε σχέση με αυτό που ενδιαφέρεται για απλούστερα games.

Στη συνέχεια είναι οι παίκτες με υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά, ήχο και χειρισμό. Στα πρώτα, παρά το γεγονός ότι έχουμε δει υπέροχα πράγματα από τα PS3 και Xbox 360, δεν έχουν καμία σχέση με το τί μπορεί να αποδώσει ένας καλά εξοπλισμένος Η/Υ: αληθινή (κι όχι κατ' όνομα) υψηλή ευκρίνεια, ειδικά εφέ κινηματογραφικού επιπέδου, βάθος πεδίου που... χάνεται στον ορίζοντα. Και μπορεί να μην είναι μεγάλο το κοινό που θα καταβάλλει π.χ. €1500-€2000 για να απολαύσει τα παραπάνω σε όλο τους το μεγαλείο, δεν παύει όμως να είναι ένα κοινό μετρήσιμο, το οποίο μάλιστα επιδίδεται και σε τακτικές, όχι "μια στο τόσο" αγορές. Ηχητικά, ένα PC που φέρει μια μέσου επιπέδου σχετική κάρτα επέκτασης (πόσο μάλλον ανώτερου), αποδίδει επίσης πολύ καλύτερα. Και όσον αφορά στο χειρισμό... παραθέτουμε μόνο τρία γράμματα: F, P και S. Τα shoot' em up πρώτου προσώπου απλώς παίζονται σε "άλλα επίπεδα" σε PC, σε σχέση με τα PS3/Xbox 360. Headshot x 10!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ