OutRun Online Arcade

Για νοσταλγούς... και μόνο

Είδος: Racing
Φορμά: Xbox 360
Τιμή: €9,99

Εταιρία: Sega

Δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι εταιρείες εκείνες στο χώρο του gaming που - προβληματισμένες από τα υψηλά κόστη παραγωγής των "κανονικών" τίτλων και το υψηλό ρίσκο ανάπτυξης των original τίτλων - έριξαν μια προσεκτική ματιά στο παρελθόν τους, άλλη μία προσεκτική ματιά στο Xbox Live Marketplace και το PlayStation Store και... αποφάσισαν το προφανές. Με άλλα λόγια, ότι ένα remake παλαιότερης επιτυχίας τους, σε μορφή κατάλληλη για αγορά απευθείας από το Xbox Live ή το PlayStation Store, είναι πολύ "ασφαλέστερο" ως επένδυση - ειδικά μάλιστα σε περιόδους οικονομικής δυστοκίας, κατά τις οποίες άλλο τα 10, άλλο τα 69.99 ευρώ. Και λίγες εταιρείες έχουν τόσο επιτυχημένο παρελθόν με τίτλους που προσφέρονται για το παραπάνω σενάριο, όσο η Sega. Από αυτήν την άποψη, ίσως... άργησε κιόλας να εμφανιστεί το θρυλικό OutRun σε μορφή download! Το θέμα είναι: αξίζει την προσοχή των gamers, με τόσα ΑΑΑ racing games ήδη διαθέσιμα στην αγορά;

Το OutRun Online Arcade είναι ουσιαστικά η "Δικτυακή" έκδοση του OutRun Coast 2 Coast, της μεταφοράς του coin-op OutRun 2 της Sega που είχε κυκλοφορήσει πριν από 3 χρόνια περίπου στα PS2, Xbox, PC και PSP. Εκείνη η έκδοση είχε αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και δικαίως, αφού είχε διατηρήσει ανέπαφα όλα τα στοιχεία που είχαν αγαπήσει στο ιστορικό OutRun εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο, παράλληλα εμπλουτίζοντας το gameplay του, βελτιώνοντας τον τεχνικό του τομέα και προσθέτοντας μια μεγάλη σειρά από extras. H καινούργια έκδοση - που διατίθεται τόσο στο PlayStation Network όσο και στο Xbox Live - έχει αναπτυχθεί από την ίδια ταλαντούχα και ικανή ομάδα παραγωγής, τη βρετανική Sumo Digital, με το ίδιο σε γενικές γραμμές ποιοτικό αποτέλεσμα.

Το πλαίσιο είναι λίγο έως πολύ γνωστό: εμείς στη θέση του οδηγού μιας εκ των 10 διαθέσιμων Ferrari, στη θέση του συνοδηγού μια αιθέρια ύπαρξη που θα πρέπει να εντυπωσιάσουμε με τις επιδόσεις μας (ως οδηγοί, ως οδηγοί πάντοτε... τσκ τσκ!), στο δρόμο μία ατέλειωτη σειρά από απολαυστικές στροφές, σε πολλά σημεία του κινούμενα οχήματα που πρέπει να αποφύγουμε και στο πάνω μέρος της οθόνης ένα χρονόμετρο, μόνιμος "αντίπαλος" μέχρι το επόμενο σημείο της διαδρομής όπου θα πρέπει να φτάσουμε πριν τα δευτερόλεπτα εξαντληθούν. Οι διαδρομές αυτές εκτείνονται και πάλι σε αμέτρητα χιλιόμετρα, διακλαδίζονται σε πολλαπλά σημεία, χαρακτηρίζονται από το εξωτικό στοιχείο και τα... shiny happy χρώματα που πάντοτε ήταν το "σήμα κατατεθέν" των OutRun.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ