Νέο Metal Gear, τώρα και σε... ταινία!

Κινηματογραφικό ντεμπούτο, αλλά και νέα προσέγγιση για το επόμενο MGS

Λίγοι είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τα video games και δεν έχουν παίξει ούτε μία φορά με κανέναν από τους τίτλους της σειράς των Metal Gear Solid: πρόκειται για τις παραγωγές που ουσιαστικά καθιέρωσαν μία ολόκληρη κατηγορία, αυτή των τίτλων δράσης "διείσδυσης κι απόκρυψης" (stealth), επηρεάζοντας ταυτόχρονα και ουκ ολίγες άλλες κατηγορίες. Αν και την περισσότερη επιτυχία τα Metal Gear Solid την σημειώνουν παραδοσιακά στα PlayStation, εκδόσεις τους υπάρχουν και για Xbox 360 ή προσωπικούς υπολογιστές. Η σειρά των Metal Gear συνολικά κλείνει διαδρομή 25 ετών αυτές τις μέρες και η Konami διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στην Ιαπωνία - στο πλαίσιο της οποίας αποκαλύφθηκαν... ουκ ολίγα ενδιαφέροντα!

Πρώτο ήταν αυτό που περιμέναμε εδώ και καιρό, δηλαδή ο μηχανισμός δημιουργίας FOX Engine που θα στηρίξει τα Metal Gear Solid του μέλλοντος. Τα στελέχη της εταιρείας, με επικεφαλής τον διευθυντή ανάπτυξης Hideo Kojima, επέδειξαν τον μηχανισμό αυτό εν λειτουργία σε υψηλών επιδόσεων PC (υπονοώντας ίσως ότι το επόμενο Metal Gear Solid θα στοχεύσει τα PlayStation4 ή Xbox 720 και όχι τα παρόντα συστήματα). Η επίδειξη, όμως, δεν έγινε ως απλό "tech demo", όπως τα ονομάζουμε, αλλά ως απόσπασμα ενός νέου τίτλου Metal Gear που απομακρύνεται από τους παραδοσιακούς. Με τον υπότιτλο Ground Zeroes, το συγκεκριμένο MGS δεν δείχνει να έχει τη δομή προκαθορισμένων αποστολών όπως στο παρελθόν, αλλά τη δομή "ανοιχτού περιβάλλοντος" α λα Grand Theft Auto (!). Το demo ήταν εντυπωσιακό, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές ωστόσο.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης αποκαλύφθηκε και η δουλειά που έχει ήδη ξεκινήσει για τη δημιουργία μιας κινηματογραφικής ταινίας βασισμένης στον κόσμο των Metal Gear Solid. Ευτυχώς, το πιθανότερο είναι πως δεν θα έχουμε να κάνουμε με... "δευτεράντζα", όπως αποδεικνύονται πως είναι οι περισσότερες ταινίες που βασίζονται σε video games: τη δημιουργία του σινε-Metal Gear έχει αναλάβει η Columbia Pictures και ο παραγωγός Avi Arad, ο οποίος έχει επιβλέψει για λογαριασμό της Marvel ταινίες όπως τα Iron Man, The Amazing SpiderMan και The Αvengers. Δεν έγινε βεβαίως λόγος για κάποιο "συνοδευτικό" της ταινίας video game με την ίδια θεματολογία, όμως η εμπορική ευκαιρία σαφώς υφίσταται και η Konami πιθανότατα δεν θα την αφήσει ανεκμετάλλευτη. Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν - και του ήδη δρομολογημένου Metal Gear Solid Revengeance, φυσικά, το οποίο κυκλοφορεί για PlayStstion3 και Xbox 360 το Φεβρουάριο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ