Νέο Call of Duty στις 13 Νοέμβρη

Τα πρώτα στοιχεία για το ίσως εμπορικότερο video game της χρονιάς

Όσον αφορά στο τμήμα συμμετοχής πολλών παικτών μέσω Internet, που ήταν το ισχυρότερο "επιχείρημα" των τελευταίων Call of Duty και το δημοφιλέστερο στο κοινό τους, αυτό θα λαμβάνει χώρα εξ ολοκλήρου στο μελλοντολογικό πλαίσιο του 2025. Νέοι τύποι παιχνιδιού δεν έχουν ακόμη σκιαγραφηθεί με ακρίβεια, πάντως η Treyarch επιβεβαίωσε την επιστροφή των... αγαπημένων ζόμπι, καθώς και την πρόθεσή της να ισχυροποιήσει τη θέση του Call of Duty στο πλαίσιο των επαγγελματικών ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων (e-sports). Θα μάθουμε εν καιρώ, υποθέτουμε, πώς ακριβώς μεταφράζεται αυτό πρακτικά, αφού ουσιαστικά στο συγκεκριμένο πλαίσιο μιλάμε μόνο για την έκδοση PC, η οποία είχε παραμεληθεί από την Activision τα τελευταία χρόνια.

Το Call of Duty Black Ops 2 έχει επιβεβαιωθεί - για την ώρα - ότι θα κυκλοφορήσει για PlayStation3, Xbox 360 και προσωπικούς υπολογιστές. Υπάρχει πιθανότητα για μία έκδοση Wii U, έστω κι αν είναι μικρή επειδή η Treyarch προφανώς δεν είχε στη διάθεσή της τον απαραίτητο εξοπλισμό δύο χρόνια πριν για να την αναπτύξει παράλληλα με τις άλλες. Η Activision υπόσχεται τεχνικό τομέα καλύτερο από αυτόν οποιουδήποτε παρελθόντος Cal of Duty, με "γραφικά και ήχο επίπεδου PC" στις εκδόσεις PS3 και Xbox 360, λεπτομερή "κινηματογραφικά" ειδικά εφέ και κίνηση στα 60 καρέ/δευτερόλεπτο. Κάτι που μάς κάνει ν' αναρωτιόμαστε τί... επιφυλάσσει στην ίδια την έκδοση για Η/Υ, φυσικά, καθώς εκεί κι αν έχει "κάνει φάουλ" η Activision τα τελευταία χρόνια. Για την ώρα υπάρχει η υπόσχεση "εκμετάλλευσης κάθε κάρτας γραφικών συμβατής με DirectX 11" αλλά... ως εκεί.

Περισσότερα για το Black Ops 2 θα μαθαίνουμε, προφανώς, σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα - όπως έχει αρχίσει να γίνεται κοινή πρακτική όσον αφορά στα μεγάλα brand names του gaming, πια. Είναι μάλλον περιττό να υπενθυμίσουμε, πάντως, πως οι Activision και Treyarch έχουν πάρα πολλά να αποδείξουν με το νέο Call of Duty, καθώς η φημισμένη σειρά έχει σημειώσει αισθητή πτώση στην ποιότητα την τελευταία διετία - με αντίστοιχη πτώση και στο ενδιαφέρον του κοινού. Ναι, οι πωλήσεις των εκδόσεων 2011 και 2010 ήταν εντυπωσιακές, όμως πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι του κλάδου που υπογραμμίζουν πως η Δικτυακή δραστηριότητα γύρω από αυτές είναι κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με άλλοτε. Ουκ ολίγοι "κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου" για τη στασιμότητα της σειράς των Call of Duty συνολικά. Ελπίσουμε ότι το Black Ops 2 θα ανανεώσει την εικόνα της αλλά, όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ