Microsoft Xbox One S

Καλαίσθητο, ευέλικτο, ολοκληρωμένο

Είδος: Hardware
Τιμή: €399,00

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Σε πολλές άλλες μεγάλες, παγκόσμιες αγορές, όπως αυτή π.χ. του αυτοκινήτου, τρία χρόνια είναι ένα χρονικό διάστημα σεβαστό αλλά όχι... συγκλονιστικό ακριβώς: τα προϊόντα δεν αλλάζουν εύκολα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καθίστανται αγνώριστα. Στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης, όμως, τρία χρόνια μπορούν να είναι πάρα, μα πάρα πολύ σημαντικά - και, για να καταλήξει κανείς στην ίδια διαπίστωση, καλύτερη απόδειξη από αυτήν του Xbox One S δεν μπορεί να επικαλεστεί αυτή τη στιγμή. Όταν το ανανεωμένο "S" είχε για πρώτη φορά ανακοινωθεί στην συνέντευξη Τύπου της Microsoft στο Los Angeles τον Ιούνιο, ο πιο πολύς κόσμος είχε αρχικά θεωρήσει πως έχουμε να κάνουμε με μία τυπική επανέκδοση Xbox One, αντίστοιχη των "Slim" στα PlayStation. Χρησιμοποιώντας, ωστόσο, ακόμη και για λίγες μέρες το "S" γρήγορα αντιλαμβάνεται κανείς την σημασία των τριών ετών μεσολάβησαν από την κυκλοφορία του αρχικού μοντέλου: αυτό είναι, αλλά και... δεν είναι ένα Xbox One. Από κάποιες απόψεις, είναι ένα εντελώς νέο σύστημα ψυχαγωγίας.

Το Xbox One S που αξιολογήσαμε είναι το μοντέλο με τον ενσωματωμένο σκληρό δίσκο των 2TB (διαθέσιμα 1.68 TB μετά από όλες τις ενημερώσεις και την εγκατάσταση κάποιων apps), όμως και τα επερχόμενα μοντέλα με δίσκο των 500GB και του ενός TB θα μοιράζονται το ίδιο εξωτερικό περίβλημα: μοντέρνα σχεδιασμένο, σε διχρωμία παλ λευκού και ανθρακί, με έξυπνες λεπτομέρειες και "πινελιές" που έχουν και λειτουργικό ρόλο (όπως τις οπές στο μισό δεξί τμήμα του για απαγωγή της θερμότητας), το Xbox One S είναι μακράν περισσότερο καλαίσθητο από το αρχικό μοντέλο. Το γεγονός ότι αποπνέει την αίσθηση σύγχρονου συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης και δεν παραπέμπει σε... κασετοπαικτικό VHS της δεκαετίας του '80, όπως το αρχικό Xbox One, κατά βάση αδικεί το S: είναι ένα από τα ομορφότερα καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας του 2016 ανεξαρτήτως κατηγορίας. Το στηρικτικό για κάθετη τοποθέτησή του, δε - που περιλαμβάνεται στην συσκευασία του Xbox One S 2TB - το αναδεικνύει ακόμη περισσότερο.

Τα θετικά εξελικτικά βήματα του νέου Xbox One σε σχέση με τον προκάτοχό του δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα του design. Είναι σημαντικά μικρότερο από αρχικό μοντέλο - αυτό το "κατά 40%" που αναφέρει η Microsoft με τα δύο συστήματα "το ένα πάνω στο άλλο" δεν φαίνεται, αλλά η διαφορά είναι ολοφάνερη - κατορθώνοντας παράλληλα να ενσωματώνει και το τροφοδοτικό του. Ναι, το πασίγνωστο εξωτερικό... "τούβλο" του Xbox One που έπρεπε με κάποιον τρόπο να κρυφτεί, στο S δεν υφίσταται. Υπάρχει επιτέλους μία θύρα USB στην πρόσοψη της συσκευής (αντί για τα... πλάγια που είχε τοποθετηθεί ανόητα στο αρχικό Xbox One), υπάρχει πλέον στην πρόσοψη και θύρα υπερύθρων (για έλεγχο του S με συμβατά τηλεχειριστήρια), το πλήκτρο ενεργοποίησης επιτέλους δεν είναι αφής αλλά μηχανικό (αν είχαμε ένα ευρώ για κάθε φορά που είχαμε πατήσει κατά λάθος το αντίστοιχο στο αρχικό μοντέλο...), ενώ η θύρα του Kinect έχει αφαιρεθεί από το πίσω μέρος (επισημοποιώντας κατά βάση την εγκατάλειψη του περιφερειακού από την Microsoft). To S είναι σωστά απλοποιημένο, επηρεασμένο από τα σχόλια του αρχικού Xbox One και σαφώς προσεκτικότερα μελετημένο. Και φαίνεται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ