Microsoft: εφικτή η επιστροφή ψηφιακών τίτλων

Στα χνάρια της Steam, αλλά φιλικότερος από τις Sony και Nintendo ο αμερικανικός κολοσσός

Είναι γενικώς γνωστό πως, με πολλά (μα πάρα πολλά...) games να διατίθενται στο κοινό σε μορφή ημιτελή και με προβλήματα, δεν είναι ασύνηθες να μην είναι ικανοποιημένος κανείς με την αγορά τους και να... "θέλει τα λεφτά του πίσω" άμεσα. Κάποτε η επιλογή αυτή ήταν ανήκουστη, φυσικά, όμως από την ημέρα που το δημοφιλέστερη Δικτυακή υπηρεσία διάθεσης PC games, η Steam, προσέφερε αυτήν την δυνατότητα, ξεκίνησε κατά βάση η... αντίστροφη μέτρηση και για τους υπόλοιπους μεγάλους "παίκτες". Από αυτούς το τολμηρό βήμα, δε, φαίνεται πως θα το κάνει η Microsoft - και μάλιστα πολύ σύντομα.

Στην πιο πρόσφατη δοκιμαστική έκδοση για την επόμενη αναβάθμιση συστήματος του Xbox One βρίσκεται ενσωματωμένη μία νέα λειτουργία με το όνομα Self-Service Refunds: αυτή επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αγοράσει την ψηφιακή έκδοση ενός τίτλου για το σύστημα της Microsoft, να ασχοληθεί μαζί του για έως και 2 ώρες και αν δεν είναι ικανοποιημένος από αυτό που τού προσφέρεται, να τον "επιστρέψει" και να πιστωθεί το ποσό της αγοράς στον λογαριασμό του. Ο καταναλωτής έχει περιθώριο 14 ημέρες για να "επιστρέψει" τον τίτλο και μπορεί να το κάνει από την δεύτερη μέρα αγοράς του και μετά. Η ίδια λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και στο Microsoft Store των Windows 10 για PC games αντίστοιχα, καθώς και για apps του λειτουργικού αυτού (αν και η Microsoft σημειώνει πως σε αυτό υπάρχουν εξαιρέσεις που όμως δεν διευκρινίζονται).

Η κίνηση αυτή είναι σημαντική και μία μικρή... έκπληξη από πλευράς Microsoft, η οποία συνήθως δεν επιλέγει να συγκρουστεί με τους εμπορικούς της συνεργάτες - οι οποίοι προφανώς θα επηρεαστούν αρνητικά από την δυνατότητα αυτή, αν δεν φροντίζουν τα games τους να είναι ποιοτικώς άρτια όταν κυκλοφορούν - για χάρη του κοινού. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη επιλογή ούτε υπάρχει, ούτε έχει συζητηθεί καν από τις Sony και Nintendo για τα δικά τους ηλεκτρονικά καταστήματα και τα games των συστημάτων τους που μπορούν να αγοραστούν από εκεί. Θα έχει η κίνηση των Αμερικανών οποιαδήποτε επιρροή στην θέση των Ιαπώνων όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα; Για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη, εννοείται, ενημερώνουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ