Marvel vs Capcom Infinite, το 2017

Και Ultimate Marvel vs Capcom 3 για το PS4 άμεσα, δεύτερο κύμα μαχητών για το SFV προ των πυλών

Ο επικεφαλής ανάπτυξης των Street Fighter, o Yoshinori Ono, είχε αφήσει - όπως συνηθίζει - σχετικά υπονοοούμενα τις προηγούμενες ημέρες, όμως η κοινότητα των fighting games έδειξε ούτως ή άλλως τον αναμενόμενο ενθουσιασμό μετά από την σχετική αποκάλυψη: ο πνευματικός διάδοχος των θρυλικών Marvel vs Capcom, των τίτλων μάχης σώμα με σώμα που φέρνουν αντιμέτωπους χαρακτήρες από τα comics της πρώτης και τα games της δεύτερης, βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για το 2017.

Το Marvel vs Capcom Infinite, όπως ονομάζεται, υπόσχεται την φρενήρη και συχνά... χαοτική δράση των προκατόχων του - αλλά σε σχήμα 2 εναντίον 2 μαχητών και όχι 3 εναντίον 3 - με τους παίκτες να έχουν την επιλογή ελέγχου ανάμεσα σε 16 τουλάχιστον χαρακτήρες από τους κόσμους των comics της πρώτης και των games της δεύτερης. Στο σχετικό ενδεικτικό trailer εμφανίστηκαν οι Iron Man/Captain Marvel και Ryu/Megaman αντίστοιχα, με πολυγωνικά γραφικά που αποδίδουν μεν κάποια αίσθηση "βάθους" αλλά στον τρόπο παιχνιδιού παραμένουν αυστηρά δύο διαστάσεων. Παρούσες είναι βέβαια οι επιλογές "συνεργατικών" χτυπημάτων για την κάθε ομάδα, καθώς και οι χαρακτηριστικές... εκρηκτικές ειδικές κινήσεις που καταλαμβάνουν ολόκληρη την οθόνη με εντυπωσιακά οπτικά αποτελέσματα.

Στις ειδικές αυτές κινήσεις αυτή τη φορά εμπλέκονται και τα περίφημα Infinity Stones, τα έξι πετράδια κοσμικής δύναμης που είναι γνωστά στους φίλους των comics της Marvel και έχουν... διακριτικά εμφανιστεί και στις τελευταίες υπερηρωϊκές ταινίες της. Το στοιχείο αυτό έχει οδηγήσει πολλούς οπαδούς των Marvel vs Capcom στην ελπίδα κυκλοφορίας του Infinite προς το τέλος της άνοιξης - το επερχόμενο Guardians of the Galaxy 2, που σχετίζεται θεματικά, προβάλλεται στις 5 Μαΐου - αλλά, γνωρίζοντας την Capcom, δεν το θεωρούμε ιδιαιτέρως πιθανό. Για την ακρίβεια ελπίζουμε η ιαπωνική εταιρεία να μην... μπει καν στον σχετικό πειρασμό και, αντιθέτως, να αφιερώσει όσο χρόνο χρειάζεται ώστε το Infinite να κυκλοφορήσει πλήρες περιεχομένου και απαλλαγμένο προβλημάτων. Όχι όπως το Street Fighter V, κοινώς.

Οι φίλοι της σειράς των MvC, πάντως, μπορούν να ξεκινήσουν από σήμερα την... εξάσκηση, καθώς παράλληλα ανακοινώθηκε - και ήδη διατίθεται μέσω PlayStation Store - η επανέκδοση του προηγούμενου τίτλου της σειράς, του Ultimate Marvel vs Capcom 3, για το PlayStation 4. Αυτή έχει να επιδείξει βελτιωμένο τεχνικό τομέα και όλο το περιεχόμενο της έκδοσης για PS3 (συμπεριλαμβανομένων των έξτρα μαχητών που είχαν κυκλοφορήσει ξεχωριστά), θα παραμείνει δε αποκλειστική στο PS4 έως τον Μάρτιο του 2017, οπότε και θα κυκλοφορήσει επίσης για Xbox One/PC. Στο ίδιο πλαίσιο επιβεβαιώθηκε και η διάθεση του δεύτερου "κύματος" μαχητών για το Street Fighter V, με έξι νέους χαρακτήρες και πρώτο εξ αυτών - όπως είχαμε ήδη αναφέρει πριν από λίγο καιρό - τον Akuma μέσα στον Δεκέμβριο. Αξιοσημείωτο στοιχείο: και οι 5 υπόλοιποι χαρακτήρες είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στον κόσμο των Street Fighter (!). Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ