Ξανά στους δρόμους; Super!

Το SFIV αποκτά βελτιωμένο, εμπλουτισμένο διάδοχο

Στον τομέα του gameplay δεν θα αλλάξουν πολλά, θα γίνουν όμως πολλές προσθήκες και ρυθμίσεις, βασισμένες στις συμβουλές και τη γνώμη όχι μόνο της Capcom, αλλά και των έμπειρων παικτών που ασχολούνται επαγγελματικά με το Street Fighter IV σε όλο τον κόσμο. Κάθε χαρακτήρας στο Super θα έχει πλέον από δύο ειδικές κινήσεις Ultra, οι υπερβολικά δυνατοί χαρακτήρες (όπως ο Sagat) θα περιοριστούν κατά τι και οι ταχύτεροι θα μπορούν να αντιμετωπιστούν με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Ρυθμίσεις θα γίνουν και στον κώδικα που στηρίζει τις online αναμετρήσεις, ενώ η Capcom άφησε θετικά υποννούμενα και για μένα από τα πιο επίμονα αιτήματα των παικτών, τη λειτουργία lobby (το... "δωμάτιο αναμονής" όπου οι gamers "περιμένουν" μέχρι να έλθει η σειρά τους να αντιμετωπίσουν κάποιον παίκτη).

Kαι τώρα τα... άσχημα νέα. Το Super Street Fighter IV, επειδή θα ενσωματώσει όλες τις παραπάνω αλλαγές, δεν θα είναι "συμβατό" Δικτυακά με το υπάρχον SFIV - με άλλα λόγια, οι gamers που ασχολούνται με το υπάρχον δεν θα μπορούν να αντιμετωπίζουν online αυτούς που θα αγοράσουν το καινούργιο. Λόγω των αλλαγών, επίσης, το extra περιεχόμενο του Super SFIV δεν μπορούσε να διατεθεί και σε μορφή κατάλληλη για να αγοραστεί και να συνενωθεί με τον υπάρχοντα τίτλο (DLC). Η Capcom, πάντως, ανέφερε ότι οι κάτοχοι του παρόντος SFIV μπορούν να περιμένουν από αυτήν ένα ειδικό bonus - δεν διευκρίνισε ποιό - με την κυκλοφορία του Super.

Το Super Street Fighter IV, ακριβώς επειδή και η ίδια η Capcom αναγνωρίζει ότι δεν είναι ολοκαίνουργιος, πλήρης τίτλος, θα κυκλοφορήσει σε μειωμένη τιμή τον Απρίλιο ή το Μάιο του 2010 (πόσο μειωμένη δεν αναφέρθηκε... αλλά ελπίζουμε αρκετά ώστε να δώσει κίνητρο στα 3.4 εκατομμύρια παικτών που έχουν ήδη τιμήσει το SFIV να μην σκεφτούν ιδιαίτερα την αγορά του Super). Μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες είναι μόνο οι εκδόσεις για PS3 και Xbox 360, αν ωστόσο το Super βρει το δρόμο του και στα ιαπωνικά coin-ops (όπως υποθέτουμε ότι θα γίνει αργά ή γρήγορα), τότε και η έκδοση για PC μπορεί να θεωρηθεί εξαιρετικά πιθανή. Περισσότερα για το Super Street Fighter IV, μόλις κάτι άξιο αναφοράς γίνει γνωστό από την ιαπωνική εταιρεία. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ