Kinect: Tα games των... άλλων

Τα καλύτερα και μόνο, όμως!

EA Sports Active 2
Η Εlectronic Arts εμπνεύστηκε πέρυσι από τη Nintendo και το Wii Fit για να κυκλοφορήσει με μεγάλη επιτυχία το δικό της... "γυμναστικό" τίτλο, το EA Sports Active - με το Kinect, ωστόσο, παρουσιάστηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια νέα έκδοση, η οποία προσφέρει πολύ περισσότερες ασκήσεις και τη δυνατότητα για λεπτομερέστερες μετρήσεις. Στη συσκευασία του Active 2 περιλαμβάνεται ένας ειδικός παλμογράφος που ζητείται να αξιοποιηθεί από τον παίκτη ώστε να ενημερώνεται τόσο ο ίδιος, όσο και ο τίτλος της ΕΑ για τους χτύπους της καρδιάς του ανά λεπτό. Σε αντίθεση με τις εκδόσεις Wii και PS3, οι οποίες προσφέρουν άλλους δύο ειδικούς ανιχνευτές που συνδέονται στα χέρια και τα πόδια του συμμετέχοντα, η έκδοση για Xbox 360 αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας όλη τη διαδικασία με τη χρήση του Kinect και μόνο.



Αφού λάβει τη σωστή θέση και απόσταση από το Kinect και την τηλεόρασή του, ο παίκτης μέσα από το Sports Active 2 θα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει περισσότερες από 70 (!) διαφορετικές ασκήσεις. Άλλες θα τον παρακινήσουν τα... τυπικά, όπως π.χ. να τρέξει επιτόπου ή να εκτελέσει κοιλιακούς, ενώ άλλες θα ζητήσουν πιο ασυνήθιστα πράγματα, όπως π.χ. να αποκρούσει ο παίκτης σουτ σαν τερματοφύλακας. Ο τίτλος συνεργάζεται πολύ καλά με το Kinect και μόνο στην περίπτωση των ασκήσεων ποδοσφαίρου συναντήσαμε δυσκολίες, καθώς ορισμένες φορές οι κινήσεις των χεριών μας δεν μεταφέρονταν σωστά. Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, η συνεργασία ανάμεσα σε Kinect, Xbox 360 και ασκούμενο ήταν πρακτικά άψογη. Οι ασκήσεις του παραμένουν ρεαλιστικές αλλά έχουν και την ιδιότητα του mini-game, κάτι που σημαίνει πως το EA Sports Active 2 αποδεικνύεται τόσο ωφέλιμο, όσο και διασκεδαστικό. Με άλλα λόγια, ισορροπημένη επιλογή!

Your Shape: Fitness Evolved
Η Ubisoft υπέστη έντονη κριτική για τις επιλογές της όσον αφορά στους αρχικούς τίτλους που διέθεσε για το Kinect - και όχι άδικα, καθώς οι περισσότεροι είναι πολύ χαμηλής ποιότητας - όμως ανάμεσά τους περιλαμβάνεται κι ένας που σχεδόν... αποζημιώνει για όλους τους υπόλοιπους μαζί. Το Αθηνόραμα Digital τον ξεχώρισε, δε, από την πρώτη στιγμή που ήλθε σ' επαφή μαζί του, καθώς το Your Shape: Fitness Evolved είναι ίσως ο μοναδικός τίτλος για το νέο περιφερειακό της Microsoft που έχει χροιά περισσότερο "σοβαρή" έως και... επιστημονική ακόμη σε κάποια σημεία! Μέσα από μία σειρά ρουτινών κίνησης βασισμένων στη yoga και το Tai-chi η παραγωγή της Ubisoft παρακινεί τον παίκτη να ασκηθεί με την προσέγγιση και των δύο αυτών τρόπων. Το κάνει, δε, όχι μέσα από μία σειρά από mini-games - όπως συμβαίνει στο EA Sports Active 2 - αλλά μέσα από πλήρες πρόγραμμα!



Στο Your Shape ο σκελετός του σώματος του παίκτη "σαρώνεται" από το Kinect και τοποθετείται μέσα στον ειδικά, μινιμαλιστικά σχεδιασμένο εικονικό χώρο του τίτλου. Στον ίδιο χώρο είναι παρών και ο απαραίτητος... ψηφιακός γυμναστής - ή γυμνάστρια, για όσους το προτιμούν - που αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον παίκτη στην σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Η ανταπόκριση του περιφερειακού της Microsoft στις εντολές του παίκτη είναι πρακτικά άψογη - χρονική καθυστέρηση δεν γίνεται αντιληπτή σχεδόν ποτέ - άλλο είναι όμως το αληθινά εντυπωσιακό: το Your Shape καταλαβαίνει σε πραγματικό χρόνο και πάντοτε έγκαιρα αν μία άσκηση εκτελείται σωστά ή όχι. Αν όχι, κάνει αμέσως στον ασκούμενο τις αντίστοιχες παρατηρήσεις, έτσι ώστε όχι μόνο να γίνεται αποτελεσματικότερα κάθε άσκηση, αλλά να μην υπάρχει και περίπτωση τραυματισμών ή άλλης σωματικής βλάβης. Ή έχεις personal trainer ή δεν έχεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ