Gran Turismo Sport

Βασιλική επιστροφή, νέος προσανατολισμός

Το μόνο άλλο στοιχείο του GT Sport για το οποίο θα μπορούσε να έχει κανείς ένσταση είναι η ουσιαστική του απαίτηση για Δικτυακή σύνδεση στην πλειοψηφία του χρόνου που ο παίκτης ασχολείται με αυτό. Εδώ τα παράπονα είναι δίκαια, καθώς η Polyphony Digital στον... ενθουσιασμό της να κρατά σε servers όσα κάνει ο παίκτης στον τίτλο, ώστε να διαμορφώσει πλήρες profile γι' αυτόν που θα χρησιμοποιείται στους online αγώνες κλπ., συνέδεσε με Δικτυακή πρόσβαση ακόμη και τμήματά του που κατ' ουσίαν δεν την χρειάζονται. Η υπέροχη λειτουργία Scapes, που επιτρέπει στον χρήστη να "φωτογραφίσει" αυτοκίνητα σε εικονικά περιβάλλοντα, σίγουρα δεν την χρειάζεται. Η απλή, δημοφιλής κι απαραίτητη για την αποκάλυψη νέων οχημάτων επιλογή παιχνιδιού Arcade, επίσης. Αν ήταν τόσο σημαντική η Δικτυακή σύνδεση για το Arcade Mode, ας αποθηκευόταν τουλάχιστον η πρόοδός μας στο PS4 τοπικά και ας "συγχρονιζόταν" με τους servers αμέσως μόλις υπήρχε πρόσβαση σε αυτούς. Έχουμε την αίσθηση πως η Polyphony Digital μπορεί να περιορίσει αυτήν την απαίτηση για σχεδόν μόνιμη Δικτυακή σύνδεση και ελπίζουμε να το κάνει με σχετικό update.

Έχοντας αναφερθεί στα χαρακτηριστικά του GT Sport τα οποία θα μπορούσαν να είναι θέμα συζήτησης κι αντικρουόμενων απόψεων, είναι σαφώς εύκολο να εστιάσει σε όσα είναι... ασυζητητί από θετικά έως άκρως εντυπωσιακά. Και είναι πολλά αυτά τα στοιχεία. To σημαντικότερο, κατά την άποψή μας, είναι ο έλεγχος: ο Kazunori και η ομάδα του κατόρθωσαν αυτό που δεν θεωρούσαμε άλλοτε εφικτό, βελτιώνοντας την αίσθηση οδήγησης των αυτοκινήτων και παράλληλα καθιστώντας την περισσότερο προσβάσιμη και κατανοητή από τους αρχάριους οδηγούς, ώστε η όλη διαδικασία να είναι άκρως διασκεδαστική (σε σχέση με το παρελθόν σίγουρα...) χωρίς να στερείται αληθοφάνειας. Με απενεργοποιημένες όλες τις "βοήθειες" και σε υψηλές ταχύτητες το GT Sport συνεχίζει να είναι απαιτητικότατο, βέβαια, όμως είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να διαβεβαιώσουμε δίχως δισταγμό ότι ο τίτλος της Polyphony θα είναι, πολύ απλά, fun για όλους.

Η αυξημένη προσβασιμότητα του Gran Turismo Sport σε σχέση με τους προκατόχους του είναι σκόπιμη και επιτυχημένη, καθώς όλα του τα στοιχεία οδηγούν... νομοτελειακά σχεδόν στην συμμετοχή σε online αγώνες. Αυτοί για την ώρα είναι περιορισμένοι σε καθημερινές αναμετρήσεις σε συγκεκριμένα σιρκουί - οι ρουτίνες matchmaking λειτουργούν πολύ καλά αυτή τη φορά και το σύνηθες είναι να συναγωνίζεται κανείς παρόμοιου επιπέδου οδηγούς με το δικό του - όμως στις αρχές Νοεμβρίου ξεκινούν και οι πρώτοι αγώνες που διοργανώνονται με την συνεργασία της FIA, καθώς και ένα "εσωτερικό" πρωτάθλημα της ίδιας της Polyphony Digital. Εκεί οι φιλόδοξοι οδηγοί - που θα κυνηγήσουν το επίσημο επαγγελματικό δίπλωμα της FIA μέσα στο 2018 - θα είναι σε θέση να συναντήσουν σκληρότερο συναγωνισμό. Για... εμάς τους υπόλοιπους η παρούσα Δικτυακή πλευρά του GT Sport, πάντως, κρίνεται ως ικανοποιητική αφού μπορούμε να διοργανώσουμε "πριβέ" μίνι πρωταθλήματα για τους φίλους μας μόνο, με πολλές παραμέτρους να ορίζουν κάθε αγώνα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ