Gran Turismo 5: στις 24 Νοέμβρη

Διαφορετικά: Gentlemen, start your engines!

Μετά από ένα μικρό... θρίλερ σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του, το Gran Turismo 5 θα φέρει τελικά το χαμόγελο στα εκατομμύρια των κατόχων PlayStation3 που το περιμένουν εδώ και 4 χρόνια (και στις πολλές χιλιάδες καταναλωτών που περίμεναν την κυκλοφορία του για να αποκτήσουν ένα PS3) μέσα στη φετινή εορταστική περίοδο. Η Sony ανακοίνωσε πως ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος στα καταστήματα στις 24 Νοεμβρίου - προλαβαίνοντας όχι μόνο τα Χριστούγεννα της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, αλλά και την κορυφαία αμερικανική καταναλωτική ημέρα της αμερικανικής αγοράς, την Black Friday (που φέτος είναι η 26/11). Οι προοπτικές του για ρεκόρ πωλήσεων είναι, λοιπόν, εξαιρετικές, δίνοντας παράλληλα ώθηση και στην εγκατεστημένη βάση του PlayStation3 παγκοσμίως.

Ο Kazumori Yamauchi, διευθυντής ανάπτυξης του τίτλου και επικεφαλής της Polyphony Digital, υπογράμμισε πως η δημιουργία του Gran Turismo 5 ήταν όχι μόνο το πιο φιλόδοξο έργο που επέβλεψε ποτέ, αλλά και η... εκδοχή του Apollo Space Programme για την ιαπωνική εταιρεία: τα απρόβλεπτα που προέκυψαν, ο ανασχεδιασμός και οι προσθήκες που έγιναν στο αρχικό πλάνο ήταν τόσες πολλές, που το παράξενο θα ήταν να... μην καθυστερούσε ο πολυσυζητημένος τίτλος. Αυτά, σε συνδυασμό με την τελειομανία του Yamauchi και την εμμονή του να εκπληρώσει στον απόλυτο βαθμό τις προσδοκίες των αμέτρητων του Gran Turismo 5, ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στις πολλαπλές αναβολές κυκλοφορίας του. Τέλος καλό, όλα καλά, ωστόσο, αφού το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο από τη Sony εν τέλει θα είναι παρόν στα ράφια των καταστημάτων έγκαιρα.

Στο πλαίσιο της επίσημης ανακοίνωσης του Gran Turismo 5 - του οποίου η ανάπτυξη τελικά κόστισε αρκετά περισσότερα από όσα είχε αποκαλύψει ο Yamauchi πέρυσι - η Polyphony Digital επιβεβαίωσε και την τελική λίστα των αυτοκινήτων που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. Είναι περισσότερα από 1000 (!), τόσο ανασχεδιασμένες εκδόσεις παλαιότερων όσο και εντελώς νέα. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να την δουν εδώ, καθώς και τη λίστα με τις αγωνιστικές πίστες εδώ. Οι εντυπώσεις μας από την επαφή μαζί του στο Los Angeles τον Ιούνιο βρίσκονται εδώ. Όσο για τις εντυπώσεις μας από το τελικό προϊόν... δεν αργούν, γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ