GamesCom 2010: Sports Champions

Χειρισμός με ακρίβεια, γραφικά με... ευκρίνεια!

H κυκλοφορία ενός video game με αθλητικό περιεχόμενο, στο οποίο ο παίκτης καλείται να συμμετέχει σε μία σειρά από αγωνίσματα με τα νέας τεχνολογίας ασύρματα χειριστήρια - χμμμμ... θυμίζει σε όλους κάτι, σωστά; - μπορεί να μην είναι ακριβώς η πιο πρωτότυπη ιδέα. Είναι όμως, πιθανότατα, ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσει ένας παίκτης σαφή ιδέα του πώς αυτά τα χειριστήρια λειτουργούν και τί μπορεί να κάνει χρησιμοποιώντας τα. Το Sports Champions είναι η δημιουργία της Sony που θα συνοδεύσει το PlayStation Move στα καταστήματα - οι παραλληλισμοί με το Wii Sports είναι αναπόφευκτοι αλλά εν τέλει ανούσιοι - ακριβώς με αυτό το σκοπό: να προσφέρει στους gamers την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το δικό του μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης, σε αθλήματα όπως η τοξοβολία, το επιτραπέζιο τένις και το beach volley.

Κατά τη διάρκεια της GamesCom 2010 είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε με διάφορα από τα προσφερόμενα αγωνίσματα του Sports Champions, έτσι ώστε να αποκτήσουμε σαφή ιδέα πλέον για το αν και κατά πόσο ισχύει η δέσμευση της Sony για άμεση μεταφορά των κινήσεων του παίκτη στην οθόνη, χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση δηλαδή. Την πρώτη μας προσπάθεια την κάναμε με το άθλημα του ping pong στην... εικονική του μορφή, όπου γρήγορα αυτό που ελπίζαμε έγινε αντιληπτό πέρα από κάθε αμφιβολία: το χειριστήριο του PlayStation Move κατέγραψε τις κινήσεις μας με ακρίβεια, μεταφέροντας πιστά την παραμικρή κλίση που δίναμε στη ρακέτα. Τα χτυπήματα μπορούν να είναι από απλοϊκά (τυπική επαφή της μπάλας με τη ρακέτα) μέχρι και τεχνικά (π.χ. φάλτσα), ανάλογα με το πώς θα κινήσει κανείς το χειριστήριο, όσο και από το πλήκτρο που θα πατήσει την ώρα της επαφής.

Το δεύτερο άθλημα που επιλέξαμε να δούμε ήταν αυτό με τις αναμετρήσεις... "μονομάχων" σε μία ειδικά σχεδιασμένη αρένα. Οι δύο αντίπαλοι εισέρχονται σε αυτήν και προσπαθούν τόσο να προστατευτούν, φέρνοντας μπροστά από το σώμα τους την ασπίδα που κρατούν με το αριστερό, όσο και να καταφέρουν χτυπήματα στον αντίπαλο με το όπλο που κρατούν στο δεξί. Για την ανίχνευση της κίνησης, λοιπόν, στο συγκεκριμένο mini-game έπρεπε να πάρουμε στα χέρια μας δύο χειριστήρια PlayStation Move, καθένα εκ των οποίων κατέγραφε ξεχωριστά την κίνηση του κάθε χεριού.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ