GamesCom 2010: inFamous 2

Ακόμη πιο πολλά... Αμπέρ!

Είναι γεγονός ότι το PlayStation3 κατά τον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας του δεν είχε να επιδείξει πολλά από τα αποκλειστικά εκείνα games που παρακινούν τον κόσμο να προχωρήσει στην αγορά ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης. Τον δεύτερο και τρίτο χρόνο, ωστόσο, ήταν games όπως το inFamous της Sucker Punch αυτοί που έδειξαν τί πραγματικά μπορεί να κάνει το PS3 - δικαίως λοιπόν σημείωσε τόση επιτυχία, ώστε 14 μήνες μετά την κυκλοφορία του να είναι ήδη προγραμματισμένος για κυκλοφορία ο διάδοχός του. Το inFamous 2 έκανε για πρώτη φορά μια σύντομη εμφάνιση στον Τύπο κατά τη διάρκεια της Ε3, ωστόσο το Αθηνόραμα Digital είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία παρουσίαση από τους δημιουργούς του στο πλαίσιο της GamesCom και να έλθει για πρώτη φορά σε επαφή με μία προέκδοσή του.

O πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, ο Cole, επιστρέφει στη δράση αμέσως μετά τα γεγονότα του αρχικού σεναρίου, έρχεται αντιμέτωπος με μία οντότητα γνωστή ως "The Beast" και στην σύγκρουση αυτή γνωρίζει την ήττα. Η εξέλιξη αυτή, αναμενόμενα, τον πεισμώνει ακόμη περισσότερο και τον οδηγεί σε ένα ταξίδι στη New Marais - πόλη εμπνευσμένη από τη Νέα Ορλεάνη - όπου δημιουργήθηκε η Ray Sphere. Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι άλλη από τη συσκευή που του χάρισε στον Cole τις υπερφυσικές δυνάμεις που ο παίκτης αξιοποιεί στις μάχες.

Η πόλη του inFamous 2 έχει καταληφθεί από την Militia, μία στρατιωτική ομάδα εχθρική απέναντι σε οποιαδήποτε μη ανθρώπινη οντότητα. Τα μέλη της, με άλλα λόγια, δεν είναι ακριβώς... ενθουσιασμένα που ο Cole εμφανίζεται στο προσκήνιο. Στο πλευρό του πρωταγωνιστή βρίσκεται και πάλι ο Zeke, με τους δύο χαρακτήρες να είναι σχεδιασμένοι με μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας και να κινούνται με σημαντικά καλύτερο animation. Οι κινήσεις του πρωταγωνιστή δεν έχουν χάσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους, έχουν όμως εμπλουτιστεί - ιδιαίτερα όσον αφορά στις μάχες από κοντινή απόσταση. Πολύ συχνά ο ίδιος ο τίτλος παροτρύνει τον παίκτη να αντιμετωπίζει από κοντά τους εχθρούς του και όχι να εξαπολύει απλώς πυρά από μακριά ή να χρησιμοποιεί τις ειδικές του δυνάμεις κρυμμένος μέσα σε κάποιο... ασφαλές δωμάτιο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ