Forza MotorSport 7

Τεχνική υπεροχή, άφθονο περιεχόμενο, μερικά παράπονα

Είδος: Racing
Φορμά: Xbox One
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Άκρως εντυπωσιακά γραφικά, check. Ακριβής εξομοίωση καιρικών συνθηκών, check. Τα περισσότερα μοντέλα αυτοκινήτων από οποιαδήποτε άλλη παραγωγή της κατηγορίας, check. Πλήρως παραμετροποιήσιμος χειρισμός και εξελιγμένος όσο σε κανένα άλλο μέλος της οικογένειας τίτλων της Microsoft όπου ανήκει, check. Όλα όσα θα έπρεπε να χαρακτηρίζουν έναν σύγχρονο τίτλο αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα συγκεντρωμένα σε μία παράγραφο... και το νεότερο Forza MotorSport τα διαθέτει όλα. Ευτυχώς, η δημιουργία της Turn10 είναι κάτι περισσότερο από μία... μεγάλη checklist - και κάτι πολύ περισσότερο ως σύνολο από αυτό που τα επιμέρους τμήματά της με την πρώτη ματιά υπονοούν.

Χρησιμοποιούμε την λέξη "ευτυχώς" γιατί σχεδόν... είθισται σε κάθε εμπορική πρεμιέρα νέου (ή έστω γενναία αναβαθμισμένου) συστήματος ηλεκτρονικής διασκέδασης για το σπίτι να υπάρχει ένα racing game που αναλαμβάνει να επιδείξει τον εντυπωσιακό τεχνικό τομέα που "αγοράζει" κανείς με το σύστημα αυτό. Στην περίπτωση του Xbox One X - που απέχει πια μόλις 3 εβδομάδες από τα καταστήματα - αυτός ο τίτλος δε θα μπορούσε να είναι άλλος από ένα Forza MotorSport και μάλιστα ένα που υπόσχεται εικόνα 4Κ και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Οι κάτοχοι (ισχυρών) PC δεν χρειάζεται βέβαια να περιμένουν καθόλου για να το απολαύσουν σε αυτό το επίπεδο ποιότητας απεικόνισης, καθώς η εν λόγω παραγωγή περιλαμβάνεται στις λεγόμενες Play Anywhere - οπότε μπορεί να παιχθεί (με το ίδιο ενιαίο κόστος) και σε περιβάλλον Windows 10 μέσω του δικού τους Store.

Ακόμη και στο παρόν, "μικρότερο" Xbox One/Xbox One S όμως υπάρχει μια φροντίδα στην λεπτομέρεια και μία σταθερότητα στα γραφικά του Forza Motorsport 7 που τη συναντά κανείς σε πολύ λίγους τίτλους του είδους. Το άξιο κάθε επαίνου κατόρθωμα της Turn10 να παραδώσει τέτοιας ποιότητας γραφικά σε ανάλυση 1080p (και σε "ακατέβατα" μάλιστα 60 καρέ το δευτερόλεπτο) στο αρχικό μοντέλο Xbox One είναι αληθινά εντυπωσιακό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ