E3 2018: Το Soul Calibur VI τον Οκτώβριο

To νέο κεφάλαιο της σειράς των θρυλικών fighting games της Bandai/Namco πλέον στον ορίζοντα

Όπως είχε δηλώσει πως θα κάνει σε συνέντευξή του σχετική ο Motohiro Okubo, ο διευθυντής ανάπτυξης της Bandai/Namco για το Soul Calibur VI, στο πλαίσιο της Ε3 2018 γνωστοποίησε την ημερομηνία κυκλοφορίας του τίτλου: το νέο μέλος της ιστορικής σειράς fighting games της ιαπωνικής εταιρείας θα γίνει διαθέσιμο για PS3, Xbox One και PC στις 19 Οκτωβρίου. Με την ανακοίνωση αυτή δημοσιοποιήθηκε και το παρακάτω trailer, το οποίο περιέχει αποσπάσματα από το σεναριακό τμήμα της παραγωγής. Σε αυτό το τμήμα ρόλο θα έχει και ο Geralt of Rivia, ο πρωταγωνιστής των Witcher της Project RED που θα συμπεριλαμβάνεται ως επιλέξιμος μαχητής (και ο μόνος guest character αρχικά) στο Soul Calibur VI.



Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιήθηκαν μερικά ακόμη στοιχεία, κάποια εκ των οποίων έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από το... σύνηθες: το Soul Calibur V θα διατεθεί, όπως συμβαίνει και με άλλα fighting games, στην τυπική έκδοση, την Deluxe και την Collectors. Στις δύο τελευταίες όμως γίνεται λόγος, πέρα από το συνοδευτικό soundtrack και την φιγούρα της Sophitia αντίστοιχα, και για Season Pass που θα προσφέρει 3+1 επιπλέον χαρακτήρες και σετ από διαφορετικές εξωτερικές εμφανίσεις για υπάρχοντες χαρακτήρες. Πρόκειται για ουσιαστική επιβεβαίωση των προθέσεων της Bandai/Namco να προσθέσει extra μαχητές στο Soul Calibur VI, πιθανότατα μάλιστα περισσότερους από 3 ή 4, μετά την κυκλοφορία του - κάτι στο οποίο φυσικά ελπίζαμε αλλά δεν είχε αποσαφηνιστεί έως τώρα.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το νέο Soul Calibur είναι επετειακό - κυκλοφορεί σχεδόν ακριβώς 20 χρόνια μετά το πρώτο - οπότε περιμένουμε και κάποιου είδους... νοσταλγικό περιεχόμενο σχετικό από την Bandai/Namco για το πιστό κοινό των SC που τα ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια σε πολλαπλά συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας (και όχι μόνο). Εν αναμονή, λοιπόν!

Με τον τίτλο να κυκλοφορεί στα τέλη Οκτωβρίου υπάρχουν πολλά ακόμη στοιχεία του Soul Calibur V για τα οποία δεν έχουμε σαφή ιδέα και άρα πολλά που η Namco/Bandai θα έχει να αποκαλύπτει τους επόμενους μήνες: τους υπόλοιπους μαχητές που θα συνθέσουν το αρχικό roster (αυτή τη στιγμή η οθόνη επιλογής μαχητών έχει 20 θέσεις ενώ οι γνωστοποιημένοι χαρακτήρες είναι 12), την επιλογή διαμόρφωσης μαχητών από τον ίδιο τον παίκτη (το Character Creation Mode που έχει αναφερθεί αλλά δεν έχει επιδειχθεί), καθώς και τις πρόσθετες επιλογές παιχνιδιού που θα προσφέρονται για τους "μοναχικούς" παίκτες (πέρα από αυτές της συμμετοχής σε ανταγωνιστικό παιχνίδι μέσω Internet δηλαδή).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ