Ε3 2015: Sony, η συνέντευξη Τύπου

Αποκαλύψεις, εκπλήξεις και... φίλοι απ' τα παλιά, το PS4 στο προσκήνιο

Με την Microsoft νωρίτερα στην ημέρα να προσφέρει την καλύτερη συνέντευξη Τύπου που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια, η Sony ομολογουμένως θα έπρεπε να κάνει κάτι το σχεδόν... αντιρεαλιστικά φαντεζί προκειμένου να σημειώσει "νίκη" στο πεδίο των εντυπώσεων. Οι Ιάπωνες επέλεξαν - πιθανότατα σωστά - να μην "ανοίξουν όλα τα χαρτιά" που έχουν για το PS4 για να πετύχουν κάτι τέτοιο. Ακόμη κι έτσι, η εκδήλωσή τους είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μία επιτυχημένη συνέντευξη Τύπου: καλό ρυθμό, περιεκτικό και ποιοτικό περιεχόμενο, χωρίς να στερείται και εκπλήξεων - κάποιων δε που περίμενε πολλά, πολλά χρόνια το "παραδοσιακό" κοινό του PlayStation.

Όχι τυχαία, η Sony επέλεξε να ξεκινήσει με μία τέτοια: μετά από το λιγότερο μία δεκαετία φημολογίας, η συνέχεια των αγαπημένων Ico και Shadow of the Colossus, το... μυθικό σχεδόν The Last Guardian, επιδείχθηκε σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης και θα κυκλοφορήσει για το PS4 μέσα στο 2016. Με δεύτερη έκπληξη αφορούσε σε έναν άλλο τίτλο που το φανατικό του κοινό ζητούσε και ανέμενε από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, το ShenMue III του θρυλικού Yu Suzuki της Sega - το οποίο η Sony προώθησε αρκετά στην συνέντευξη Τύπου της ώστε αυτό να βρει μεγάλο ποσοστό της αναγκαίας χρηματοδότησης μέσα από το γνωστό μηχανισμό του ΚickStarter, για PlayStation4 και PC, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Προσθέτοντας σε αυτούς τους τίτλους και το πολυαναμενόμενο remake σε PS4 ενός άλλου αληθινά ιστορικού τίτλου για τα PlayStation, του Final Fantasy VII, είναι φανερό στα μάτια οποιουδήποτε πως η... νοσταλγία περασμένων δεκαετιών θα στηρίξει ουκ ολίγους από τους τίτλους εκείνους του νέου συστήματος της Sony που απευθύνονται σε (πολύ) μεγαλύτερης ηλικίας gamers. Ευτυχώς οι "φρέσκιες" παραγωγές, με την έννοια τόσο την τεχνική όσο και την εννοιολογική, δεν θα λείψουν από τη βιβλιοθήκη του PS4 καθώς η νέα δημιουργία της Guerilla των Killzone, το αποκλειστικό Horizon: Zero Dawn, δείχνει απίστευτο σε γραφικά και ήχο - ένα από τα πρώτα games που δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις περγαμηνές "επόμενης γενιάς" που φέρει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ