E3 2012, Microsoft: τί περιμένουμε

Περισσότερο Kinect και περισσότερες extra λειτουργίες για το Xbox 360. Αλλά... games;

Ένας άλλος τομέας στον οποίο περιμένουμε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση η Microsoft στη φετινή Ε3, είναι αυτός των έξτρα υπηρεσιών και λειτουργιών για το Xbox 360 πέραν του gaming. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει ενσωματώσει στο νέο περιβάλλον χρήσης του συστήματός της περίπου τα... πάντα, από apps για το Facebook και το Twitter, μέχρι το Netflix και το HBO. Δυστυχώς, και φέτος σε τέτοια πράγματα θα εστιάσει, αποκαλύπτοντας νέες συνεργασίες σε επίπεδο περιεχομένου για μουσική, τηλεοπτικό πρόγραμμα και ταινίες, περαιτέρω συνεργασία του Xbox 360 με τα Windows Phone 7.5/8 και τα Windows 8, ίσως και έναν... Internet Explorer (!) ενσωματωμένο στο περιβάλλον εργασίας. Ναι, δεν... βλάπτουν κανέναν όλες αυτές οι πρόσθετες λειτουργίες, αφορούν όμως πρακτικά είτε μόνο τις ΗΠΑ, είτε μόνο τους συνδρομητές Xbox Live Gold, είτε τους συνδρομητές άλλων υπηρεσιών. Και δεν προσφέρουν τίποτε που δεν έχουμε ήδη συνηθίσει να χρησιμοποιούμε καθημερινά με άλλες συσκευές, από PC και smartphones, μέχρι media players και tablets.

Τί έχουν να περιμένουν, λοιπόν, οι αφοσιωμένοι gamers - αυτοί που έδωσαν στη Microsoft την ευκαιρία να ξεκινήσει "δυνατά" για να βρίσκεται σήμερα σε αυτό το εμπορικά επιτυχημένο σημείο - από την αμερικανική εταιρεία στη φετινή Ε3; Από την ίδια, όχι πολλά πράγματα. Τουλάχιστον όχι κάποια μεγάλη έκπληξη: για το Halo 4 γνωρίζουμε ήδη (είναι προγραμματισμένο για Νοέμβριο), το Forza Horizon ακούγεται ενδιαφέρον αλλά... ως εκεί. Το "βάρος" της υποστήριξης του Xbox 360 σε games φέτος θα "πέσει στους ώμους" των ανεξάρτητων εταιρειών και των "μεγάλων ονομάτων" πάλι: στο νέο Call of Duty, στο νέο Tomb Raider, στο νέο Assassin's Creed, στο νέο FIFA... όμως έτσι ο χαρακτήρας του Xbox 360 γίνεται όλο και περισσότερο γενικόλογος. Προβλέψιμος. Mainstream, αλλά και ίσως σ ένα βαθμό βαρετός, πάντα στα μάτια των αφοσιωμένων gamers.

Ευτυχώς, όλα αυτά τ' αναφέρουμε στο πλαίσιο μιας Ε3, οπότε πάντα... καραδοκεί και το ενδεχόμενο εκπλήξεων. Ένα νέο Gears of War, για παράδειγμα, έχει επιβεβαιωθεί πως θ' αποκαλυφθεί - τί ακριβώς θα είναι, όμως, αφού υποτίθεται πως το GOW3 είχε ολοκληρώσει τη σειρά στα μάτια της Epic; Απόλυτα σιωπηλή ήταν το τελευταίο 12μηνο και η Rare, η φημισμένη εταιρεία δημιουργίας games που η Μicrosoft είχε εξαγοράσει πριν από κάποια χρόνια, χωρίς όμως να "πάρει πίσω" πολλά σε επίπεδο ΑΑΑ τίτλων για το Xbox 360. Ελαφρώς... ύποπτη ηρεμία επικρατεί από το Μάρτη και από τα "μέτωπα" των Xbox Live Marketplace και Xbox Live Arcade, απ' όπου προήλθαν το 2011 μερικά από τα πλέον πρωτότυπα, αξιόλογα και διαφορετικά games για το σύστημα της Microsoft. Ε, με όλα τα προαναφερθέντα ως δεδομένα, στις... εκπλήξεις "ποντάρουμε". Αν η αμερικανική εταιρεία εννοεί να έχει ενδιαφέρουσα παρουσία στη φετινή Ε3, ελπίζουμε να έχει κάνει το ίδιο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ