Ε3 2012: Εντυπώσεις από το Beyond

Γεύση από τον εντυπωσιακά κινηματογραφικό νέο τίτλο της Quantic Dreams

Δεν είναι ακριβώς... μυστικό το γεγονός ότι το "Άγιο Δισκοπότηρο" της ηλεκτρονικής διασκέδασης τα τελευταία χρόνια είναι κάτι συγκεκριμένο: εκείνο το ακόμη όχι σαφώς προσδιορισμένο, αλλά για διάφορους λόγους ποθητό και σίγουρα σημαντικό, αμάλγαμα ανάμεσα στις ταινίες και τα video games. Παθητική ψυχαγωγία το ένα, ενεργητική το άλλο, όμως πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μία παραγωγή που θα κρατούσε τα καλά στοιχεία και των δύο, θα σημείωνε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ο David Cage της Quantic Dream ανήκει σίγουρα στους ανθρώπους εκείνους που όχι μόνο το πιστεύουν, αλλά έχουν προσπαθήσει να το πετύχουν, φτάνοντας κοντά - ο συγκεκριμένος με το πολύ καλό περυσινό Heavy Rain. Η νέα του δουλειά, ωστόσο, το Beyond: Two Souls είναι ακόμη περισσότερο φιλόδοξη. Και, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα πλησιάσει στο "Άγιο Δισκοπότηρο" περισσότερο από το Heavy Rain.

Για το Beyond τα πρώτα στοιχεία είχαμε παραθέσει όταν αυτό παρουσιάστηκε στην συνέντευξη τύπου της Sony, στο πλαίσιο της Ε3 2012. Δύο ημέρες μετά, ωστόσο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε "κεκλεισμένων των θυρών", σε αλληλεπιδραστική μορφή (αν και έπαιζε ένα στέλεχος της Quantic Dream κι όχι εμείς) ένα ολόκληρο "κεφάλαιο" του τίτλου, αποκομίζοντας έτσι κατά πολύ σαφέστερη εικόνα γι' αυτόν. Οι εντυπώσεις μας ακολουθούν στις επόμενες παραγράφους.

Εν τάχει, τα βασικά στοιχεία του σεναρίου: ο παίκτης παρακολουθεί ένα μεγάλο τμήμα της ενήλικης ζωής μιας νεαρής γυναίκας ονόματι Jodie Holmes, η οποία από μικρό κορίτσι επικοινωνούσε με μία άυλη, αόρατη οντότητα ονόματι Aiden. Δεν έχει ακόμη γίνει κατανοητό το πώς η Jodie έχει αυτήν την ιδιαίτερη σχέση κι επικοινωνία με αυτό το πνεύμα ή φάντασμα - υποθέτουμε πως είναι σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης που η Quantic Dream θέλει για την ώρα να κρατήσει κρυφό - όμως η συνεργασία μεταξύ τους χαρίζει στη Jodie πρακτικά υπεράνθρωπες δυνάμεις. Για το λόγο αυτό την αναζητούν μυστικές υπηρεσίες και οι Αρχές γενικότερα, οπότε η Jodie ζει τη ζωή ενός φυγάδα που προσπαθεί να περνά απαρατήρητος - αν και, φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για πολύ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ