E3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Microsoft

Ανανεωμένο Xbox 360, και... Natal=Kinect!

Πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι ειδήσεις που ήλθαν στο προσκήνιο από τη συνέντευξη Τύπου που άνοιξε την αυλαία της φετινής Ε3, αυτή της Microsoft. Αν μπορούσαμε να τις συμπτύξουμε στα πιο σημαντικά, θα εστιάζαμε στη μετονομασία του Natal (του επερχόμενου περιφερειακού που ανιχνεύει τις κινήσεις του σώματός μας και να τις μεταφέρει σε κατάλληλα video games) επισήμως πλέον σε Kinect, στην ανακοίνωση πάρα πολλών τίτλων που ανακοινώθηκαν γι' αυτό, καθώς και στην αποκάλυψη μιας ανανεωμένης έκδοσης του Xbox 360 που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη πολύ σύντομα.

Για τη φετινή παρουσίαση, η Microsoft επέλεξε ένα ιστορικό θέατρο στο κέντρο του Los Angeles, το Wiltern Theater, χωρητικότητας άνω των 1500 ατόμων. Μετά από 90 λεπτά αναμονής στο πεζοδρόμιο (οι θέση στις πρώτες σειρές απαιτεί... θυσίες!), το Αθηνόραμα Digital εισήλθε στο χώρο - για να εντοπίσει αμέσως γνωστούς καλεσμένους, προσωπικότητες του gaming, που είχαν τοποθετηθεί σε ειδικό χώρο του θεάτρου. Ανάμεσα στους και οι Peter Molyneux, Mark Rein, Hideo Kojima και Suda 51, όλοι με βαρύτιμα διεπιστευτήρια στην αγορά.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την προβολή νέου trailer για το Call of Duty: Black Ops που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου και επακολούθησε διά χειρός Mark Lamia (υπεύθυνου της Treyarch) "ζωντανή" παρουσίαση μιας αποστολής, όπου ο πρωταγωνιστής - αφού αξιοποίησε διάφορα γνωστά όπλα - ανέλαβε τον έλεγχο ενός ελικοπτέρου για να καταστρέψει σημαντικά μεγάλο ποσοστό του επιπέδου (γέφυρες, αντίπαλα οχήματα κλπ).

Μετά από λίγα λεπτά έκανε την εμφάνισή του ο Don Mattrick, ο νέος διευθυντής του τμήματος της Microsoft στο οποίο υπάγεται το Xbox 360, για να ανακοινώσει μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Activision και την εταιρεία του. Σύμφωνα με αυτήν, όλα τα νέα expansion pack πρόσθετου περιεχομένου για τα games της σειράς Call of Duty θα διατίθενται πρώτα στους κατόχους του Xbox 360 μέχρι και το 2012.

Η συνέχεια της παρουσίασης έφερε στη σκηνή τον Hideo Kojima, ο οποίος σε ιαπωνο-αγγλική διάλεκτο προλόγισε το trailer το παρθενικό trailer του Metal Gear Solid Rising. Στη θέση του πρωταγωνιστή βρίσκεται ο Raiden, ο οποίος χάρη σε έναν πρωτότυπο μηχανισμό αντιμετώπισης των αντιπάλων, μπορεί να κινήσει το σπαθί του προς το μέρος τους με οποιαδήποτε κλίση, δημιουργώντας πληγές με τρόπους συγκεκριμένους. Για πρώτη φορά στη σειρά, οι παίκτες θα είναι σε θέση να διαλέξουν ακριβώς πως θα πλήξουν τους αντιπάλους που αντιμετωπίζουν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ