Ε3 2010: Nintendo 3DS, οι εντυπώσεις μας

Διασκέδαση στις τρεις διαστάσεις, φορητή!

Για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital που έχουν ήδη δει φωτογραφίες από το εσωτερικό της Ε3 2010, η εικόνα με το συνωστισμένο κόσμο γύρω από το περίπτερο της Nintendo που περίμενε για ώρες προκειμένου να παίξει με το 3DS δεν αποτελούν είδηση. Το νέο φορητό σύστημα της ιαπωνικής εταιρίας παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Nokia Theater στις 15/6, με την κατάλληλη... βοήθεια όμως είχαμε την ευκαιρία προσωπικής επαφής μαζί του σε ειδικό χώρο που είχε δημιουργηθεί για τους εκπροσώπους του Τύπου και τους συνεργάτες της Nintendo.

To Nintendo 3DS είναι εφοδιασμένο με μία ειδική έκδοση του επεξεργαστή γραφικών Pica 200 και φέρει δύο οθόνες στη διάταξη που έχουμε δει στις διάφορες εκδόσεις του Nintendo DS. Η πάνω οθόνη, η οποία διαχειρίζεται και το τρισδιάστατο περιεχόμενο, είναι μεγαλύτερη, με τη διαγώνιό της να φτάνει τις 3.5 ίντσες και την ανάλυση στα 800x240 pixels (400x240 pixels για κάθε μάτι). Η απεικόνιση στις 3 διαστάσεις γίνεται χωρίς σετ 3D γυαλιών χάρις στην τεχνολογία της Sharp που αξιοποιεί δύο διαφορετικές επιφάνειες προβολής που βρίσκονται σε διαφορετικό "βάθος" μέσα στη συσκευή.

Η Nintendo έχει μάλιστα παραμετροποιήσει τη δυνατότητα προβολής εικόνας 3D με ένα ειδικό διακόπτη στο δεξί μέρος της οθόνης, επιτρέποντας στο χρήστη να ρυθμίσει το πόσο έντονα θα βλέπει τα τρισδιάστατα εφέ. Αυτό σημαίνει πως αν ο διακόπτης βρίσκεται στο μέγιστο επίπεδο, το σύστημα προσφέρει το μέγιστο βάθος στην εικόνα, ενώ αν βρίσκεται στο κατώτερο επίπεδο, η απεικόνιση επιστρέφει στις δύο διαστάσεις.

Η κάτω οθόνη φέρει τη γνωστή τεχνολογία αφής, έχει διαγώνιο 3 ιντσών και υποστηρίζει απεικόνιση ανάλυσης 320x240 pixels. Στο σύστημα έχουν προστεθεί δύο διαφορετικοί αισθητήρες, ένας γυροσκοπικός και ένα επιταχυνσιόμετρο, τα οποία το βοηθούν να αντιλαμβάνεται τόσο την κίνηση του παίκτη, όσο και τη θέση του στο χώρο. Στο πίσω μέρος του 3DS έχει προστεθεί ένας δέκτης ασύρματης επικοινωνίας, ενώ σε σχέση με το Nintendo DSi υπάρχει και τρίτη κάμερα στο εξωτερικό τμήμα. Οι δύο - πλέον - κάμερες στο πάνω καπάκι του φορητού συστήματος δίνουν τη δυνατότητα σύλληψης φωτογραφιών 3D σε ανάλυση 640x480 pixels.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ