Ε3 2010: Microsoft Kinect, οι εντυπώσεις μας

Είναι όλα όσα ελπίζαμε;

Η Microsoft παρουσίασε κατά τη διάρκεια της Ε3 2010 όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας του Kinect, του περιφερειακού της για Xbox 360 που αναλαμβάνει να "διαβάσει" τις κινήσεις του παίκτη και να τις μεταφέρει σε μία μεγάλη γκάμα από παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν από τα τέλη του 2010 και μετά. Οι φίλες και οι φίλοι του Αθηνόραμα Digital είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν στο σχετικό άρθρο τα πρώτα στοιχεία για τη χρήση του περιφερειακού - κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στο εκθεσιακό κέντρο του Los Angeles είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε 5 games που θα συνοδεύσουν το Kinect κατά την εμφάνισή του στα καταστήματα το Νοέμβριο.

Kinectimals
Ο πρώτος τίτλος που δοκιμάσαμε δεν... αφήνει ανεκμετάλλευτη την αγάπη που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι στα κατοικίδια ζώα - εξάλλου ουκ ολίγα video games έχουν κάνει το ίδιο παλαιότερα, αλλά όχι αξιοποιώντας μόνο χειρονομίες στον αέρα! Το Kinectimals φέρνει στην οθόνη πάνω από 40 διαφορετικά ζώα με τα οποία οι παίκτες κάθε ηλικίας μπορούν να περάσουν αμέτρητες ώρες, συμμετέχοντας σε 30 ξεχωριστές δραστηριότητες. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που μάς έγινε, είχαμε την ευκαιρία να διαλέξουμε μία μικρή τίγρη, την οποία αφού μάθαμε να στέκεται στα δύο πόδια και να κάνει άλματα, κατευθύναμε μέσα σε ένα μικρό επίπεδο, δίνοντας τις απαραίτητες και κατάλληλες οδηγίες. Για παράδειγμα, όταν ένα εμπόδιο εμφανιζόταν μπροστά της έπρεπε να πηδήξουμε κι εμείς από το έδαφος για να δώσουμε με αυτό τον τρόπο την εντολή να κάνει και το μικρό ζώο το ίδιο ακριβώς.

Kinect Sports
Η μεγάλη επιτυχία του Wii Sports θα έφερνε στο προσκήνιο αντίστοιχες προτάσεις στα άλλα φορμά - και το Kinect Sports είναι η πρακτική επιβεβαίωση της... υποψίας μας αυτής. Το παραδέχθηκαν ανοιχτά, άλλωστε, και τα μέλη της Rare που βρίσκονταν στο χώρο της παρουσίασης και μας ετοίμασαν για να συμμετάσχουμε στο αγώνισμα 400 μέτρων με εμπόδια. Αφού κάναμε τις διατάσεις πριν το σήμα του αλυτάρχη, έπρεπε να προσποιούμαστε πως τρέχουμε, σηκώνοντας εναλλάξ τα πόδια μας ψηλά, έτσι ώστε το γόνατο να σχηματίσει την κατάλληλη γωνία και να μεταφερθεί σωστά η εντολή στο Xbox 360. Πέραν του συγκεκριμένου αγωνίσματος, δοκιμάσαμε τις ικανότητές μας και στο bowling, όπου ο χρήστης μπορεί να δώσει μέχρι και... φάλτσο στις ρίψεις του!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ