Ε3 2010: Gran Turismo 5, οι εντυπώσεις μας

Όλο και καλύτερο, όλο και πιο κοντά

Δεν είναι λίγοι οι τίτλοι του PlayStation3 που περιμένουμε με ανυπομονησία, αναμφίβολα όμως ανάμεσα σ' αυτούς το Gran Turismo 5 κατέχει ξεχωριστή θέση. Το νέο μέλος της θρυλικής σειράς αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα υπογράφει και πάλι η... τελειομανής Polyphony Digital και κατά τη διάρκεια της Ε3 2010 (στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Sony για τα ΜΜΕ και τους συνεργάτες της) το Αθηνόραμα Digital είχε την ευκαιρία να απολαύσει μία demo έκδοση του τίτλου με περιορισμένες πίστες και αυτοκίνητα. Το Gran Turismo 5 θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 2 Νοέμβρη, στελέχη της Sony όμως τονίζουν πως οι αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής θ' ακολουθήσουν αμέσως μετά. Είναι, δε, μαθηματικά βέβαιο πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης Games Convention που θα λάβει χώρα στην Κολωνία τον Αύγουστο, θα έχουμε την ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή με μία έκδοση του GT5 πολύ κοντά πια στην τελική.

Περισσότερα από 1000 διαφορετικά αυθεντικά αυτοκίνητα θα συμπεριληφθούν στο Gran Turismo 5 - τα 200 από αυτά, μάς γνωστοποιήθηκε στην Ε3, να χαρακτηρίζονται ως "premium". Αυτό σημαίνει ότι στα συγκεκριμένα 200 θα υπάρχει λεπτομερής απεικόνιση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό τμήμα, ενώ κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων θα παρατηρούνται ρεαλιστικές αλλοιώσεις σε διάφορα σημεία του αμαξώματος ή θα αποκολλούνται και κομμάτια του. Για τα υπόλοιπα 800 οχήματα τέτοιος μηχανισμός υπάρχει επίσης, η λεπτομέρεια της απεικόνισης όμως δεν θα κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα και θα περιορίζεται σε γρατζουνιές και "βαθουλώματα".

Η λεπτομέρεια στο εσωτερικό όλων των αυτοκινήτων που είχαμε την ευκαιρία να δούμε ήταν άκρως εντυπωσιακή, αφού καταφέρνει να αποδώσει σχεδόν ο,τιδήποτε μπορεί να διακρίνει κανείς από το κάθισμα του οδηγού κοιτώντας γύρω του. Πέραν των αναμενόμενων κατασκευαστών αυτοκινήτων που θα είναι παρόντες και στο νέο τίτλο, οι παίκτες θα μπορούν και να επιλέξουν για πρώτη φορά και ανάμεσα σε κάποιο από 9 οχήματα του αμερικανικού πρωταθλήματος Nascar. Καθένα από αυτά τα αυτοκίνητα θα έχει βεβαίως τη δική του οδηγική συμπεριφορά και θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στα χέρια εκείνων των οδηγών που διασκεδάζουν να... εκτοπίζουν τους αντιπάλους τους από την πίστα, χτυπώντας τους πλαγιομετωπικά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ