Capcom και Namco... συμμαχία!

Δύο νέοι τίτλοι, βασισμένοι στα Street Fighter και Tekken

Τα fighting games - οι τίτλοι δηλαδή στους οποίους οι παίκτες αναλαμβάνουν τον έλεγχο χαρακτήρων για να εμπλακούν σε μάχες σώμα με σώμα ενάντια σε άλλους χαρακτήρες - δέχθηκαν κυριολεκτικά... ανάνηψη με ηλεκτροσόκ το 2009, όταν το Street Fighter IV κυκλοφόρησε για PS3, Xbox 360 και PC. Η κατηγορία είχε αρχίσει να βαλτώνει σε βαθμό σχεδόν μη αναστρέψιμο - το τελευταίο αληθινά ποιοτικό fighting game που είχε εμφανιστεί για τα οικιακά συστήματα διασκέδασης ήταν το Soul Calibur IV - και, με την ολοένα , οι φίλοι των τίτλων αυτής της κατηγορίας δεν είχαν σε κάτι να προσβλέπουν. Το SFIV αποδείχθηκε σωτήριο για την κατηγορία και το φετινό Super Street Fighter IV υπογράμμισε αυτό το... comeback με τρόπο γλαφυρό. Το επόμενο βήμα, λοιπόν;

Το επόμενο βήμα δεν είναι μόνο της Capcom, αλλά κοινό μια άλλη μεγάλη πρωταγωνίστρια της συνομοταξίας: τη Namco. Η Capcom είχε και στο παρελθόν συνδυάσει δικούς της χαρακτήρες με χαρακτήρες από άλλες σειρές, όπως στα Marvel vs Capcom, με τους γνωστούς υπερήρωες, και το πρόσφατο Tatsunoko vs Capcom (αυτοί δεν είναι άλλοι από την "Ομάδα G" των κινουμένων σχεδίων). H Namco είχε επίσης φιλοξενήσει στη σειρά των Soul Calibur μαχητές από άλλα games ή και ταινίες. Ε, αυτή τη φορά οι δύο ιαπωνικές εταιρείες είπαν να συνθέσουν... πλήρες remix με χαρακτήρες των Street Fighter και Tekken. Αλλά όχι μόνο ένα remix. Δύο!



Από την πλευρά της Capcom, ο τίτλος που θα προκύψει είναι φυσικά το Street Fighter x Tekken (το "x" προφέρεται "cross") και θα θέτει αντιμέτωπους χαρακτήρες της πρώτης και της δεύτερης σειράς, στο... "γήπεδο" του πρώτου. Με άλλα λόγια, ο τρόπος παιχνιδιού είναι πανομοιότυπος με αυτόν του Super Street Fighter IV - τρισδιάστατα μοντέλα χαρακτήρων αλλά gameplay στις παραδοσιακές δύο διαστάσεις - όπως και η τεχνοτροπία, που "σκιτσάρει" τα γραφικά στην οθόνη. Το σύστημα χειρισμού είναι επίσης πανομοιότυπο του SSFIV, επιτρέπει όμως σε καθέναν από τους δύο παίκτες να χειρίζεται 2 χαρακτήρες και να τους εναλλάσσει, εκτελώντας μάλιστα και συνεργατικές ειδικές κινήσεις με αυτούς (α λα Marvel vs Capcom).



Ο τίτλος αυτός όχι μόνο έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσεται, αλλά τα στελέχη της Capcom έπαιξαν με τέσσερις χαρακτήρες του στο PlayStation3 σε live επίδειξη (!) στο πλαίσιο της πρόσφατης έκθεσης ComicCon. Για τους φίλους των fighting games, θα σημειώσουμε ότι οι τέσσερις χαρακτήρες ήταν οι Ryu και Chun-Li ενάντια στους Kazuya Mishima και Nina Williams, με τους δεύτερους να έχουν μεταφερθεί υπέροχα στο στυλ γραφικών του SSFIV από το παραδοσιακό 3D τους στα Tekken.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ