Call of Duty: επιστροφή στις ρίζες τον Νοέμβριο

Η διάσημη σειρά games επισκέπτεται ξανά την Ευρώπη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - τα πρώτα στοιχεία

Ενεργώντας όπως κάνουν και άλλες μεγάλες εκδότριες εταιρείες τα τελευταία χρόνια, ανακοινώνοντας δηλαδή τους σημαντικότερούς τους τίτλους εκτός του "θορύβου" της έκθεσης Ε3, η Activision αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες και επίσημα το νέο Call of Duty. Όπως είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες η σειρά επιστρέφει όντως "στις ρίζες της" σεναριακά, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλαδή, ικανοποιώντας έτσι σε έναν βαθμό το σκληροπυρηνικό κοινό της που θεωρεί πως αυτή είχε... "παραστρατήσει" τα τελευταία χρόνια με τα μελλοντολογικά ή/και διαστημικά σεναριακά πλαίσια όπου είχε "τολμήσει" να κινηθεί. Η Activision, μάλιστα, αισθάνεται πως οφείλει να το... υπογραμμίσει αυτό, καθώς ο τίτλος ονομάζεται Call of Duty: WWII. Είναι προγραμματισμένος για κυκλοφορία στις 3 Νοεμβρίου για PS4, Xbox One και PC.



Όπως διακρίνει κανείς και από το trailer που παραθέτουμε η Sledgehammer Games (η μία από τις τρεις προγραμματιστικές ομάδες της Activision για τα Call of Duty) έχει συμπεριλάβει στις αποστολές του τίτλου πολλές από τις σκηνές με τις οποίες έχουμε συνδέσει "κινηματογραφικά" τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το γεγονός π.χ. ότι η πρώτη αποστολή δεν είναι άλλη από την απόβαση στην Νορμανδία μόνο τυχαίο δεν είναι. Από το Saving Private Ryan μέχρι το Fury, αναγνωρίσιμες είναι πολλές τοποθεσίες που έχουμε συναντήσει στην μεγάλη οθόνη - η Activision ωστόσο επιμένει πως αυτή τη φορά έχει δοθεί περισσότερη προσοχή στην αυθεντικότητα της απόδοσης των όσων συμβαίνουν και στ' αληθινά γεγονότα των συγκρούσεων των αμερικανικών δυνάμεων με τις γερμανικές στην ευρωπαϊκή ήπειρο, απ' ότι κάθε άλλη φορά.

Από τα όσα μπορεί να δει κανείς στο trailer, πάντως, το σεναριακό αυτό τμήμα θα ακολουθεί πιστά την καθιερωμένη "συνταγή" της προδιαγεγραμμένης, "σκηνοθετημένης" εξέλιξης στις αποστολές - το τμήμα συμμετοχής πολλών παικτών, ωστόσο, δεν μπορεί να προσφέρει τα... πατροπαράδοτα ζόμπι, οπότε η Sledgehammer υπόσχεται κάτι εν μέρει διαφορετικό μαζί με όλες τις άλλες αυτονόητες επιλογές Δικτυακού παιχνιδιού. Υπάρχουν επίσης υπονοούμενα για πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες που αλλάζουν εντελώς σε συγκεκριμένες αποστολές και δεν ανήκουν στην διμοιρία της οποίας την πορεία ακολουθούμε από την αρχή. Στο πνεύμα της αναγνώρισης του ρόλου που έπαιξαν στον πόλεμο και οι γυναίκες και οι μειονότητες, δε, η Sledgehammer έχει συμπεριλάβει και πολλούς τέτοιους χαρακτήρες, έστω κι αν ο πρωταγωνιστικός παραμένει ο... κλασικός λευκός Αμερικανός στρατιώτης.

Περισσότερα για το Call of Duty: WWII, και εντυπώσεις πιθανότατα από το πόσο καλό ή όχι πρόκειται να είναι, θα έχουμε στο πλαίσιο της Ε3 2017 στα μέσα Ιουνίου. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δε, συγκεκριμένα φέτος να διαπιστώσουμε με ποιόν από τους δύο μεγάλους μονομάχους της ηλεκτρονικής διασκέδασης, την Sony ή την Microsoft, θα επιλέξει φέτος να συνεργαστεί η Activision για από κοινού προώθηση του νέου Call of Duty: αυτό θα συνοδεύσει στην αγορά συσκευασίες με το PS4/Pro ή με το Xbox One/Xbox Scorpio; Και για ποιό σύστημα θα προσφέρει αποκλειστικό περιεχόμενο, έστω και μόνο χρονικά περιορισμένο; Σε κάτι λιγότερο από ενάμισι μήνα, θα ξέρουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ