Αγόρασε το ένα, πάρε το άλλο δωρεάν

Προσφορά Crossbuy για κοινούς τίτλους των PS3 και Vita

Δεν νομίζουμε να χωρά αμφιβολία στο γεγονός πως ο,τιδήποτε μπορεί να κάνει η Sony ώστε να ωθήσει σε υψηλότερα επίπεδα τις πωλήσεις του PS Vita και παράλληλα να κάνει περισσότερο προσιτά τα games της, θετικό για κάθε φίλο των PlayStation είναι. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, λοιπόν, είναι η πρωτοβουλία της να καθιερώσει (πέρα από το τυπικό μοντέλο ξεχωριστής πώλησης games για PS3 και games για Vita) ένα νέο μοντέλο: το Crossbye. Βάσει αυτού οι καταναλωτές που ενδιαφέρονται ν' αποκτήσουν έναν τίτλο που κυκλοφορεί τόσο στο οικιακό, όσο και στο φορητό φορμά της Sony, θα χρειάζεται να αγοράζουν... μόνο τον πρώτο. Τον άλλο, θα τον έχουν εντελώς δωρεάν!

Πράγματι: ξεκινώντας από το φθινόπωρο, οι κάτοχοι PS3 που θα αγοράσουν τα Sly Cooper, PlayStation All-Stars ή Ratchet & Clank Q-Force θα είναι σε θέση να λάβουν από το PlayStation Store τις αντίστοιχες εκδόσεις για Vita, χωρίς να καταβάλλουν χρήματα. Εννοείται πως η Sony έχει επιλέξει αυτούς τους τίτλους όχι μόνο επειδή κυκλοφορούν σύντομα, αλλά και επειδή προσφέρουν ενδιαφέρουσες λειτουργίες CrossPlay, "συνεργατικές" δηλαδή ανάμεσα στις εκδόσεις PS3/Vita. Έτσι θα δώσει ένα κίνητρο ακόμη σε όσους έχουν ήδη και τα δύο συστήματα να αξιοποιήσουν το CrossPlay, αλλά και στα σχεδόν 70 εκατομμύρια κατόχων PS3 να σκεφτούν σοβαρά την απόκτηση ενός Vita.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία CrossBuy έχει και νόημα, και αξία. Το διαπιστώσαμε πρόσφατα με την παρόμοια πρωτοβουλία της Sony να προσφέρει δωρεάν ένα... ολόκληρο νέο game ουσιαστικά (γιατί η επέκταση του WipeOut HD Fury αυτό είναι πρακτικά) στους κατόχους των Wipeout HD και Wipeout 2048. To CrossBuy μπορεί να βοηθήσει σε ευδιάκριτο βαθμό το Vita και τις πωλήσεις τίτλων της ίδιας της Sony. Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον, ωστόσο, θα έχει να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο - πέραν της ίδιας της ιαπωνικής εταιρείας - θα ενδιαφέρθούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα του CrossBuy και οι τρίτες, ανεξάρτητες εταιρείες. Δεν ξέρουμε κάποιον που δεν θα ήθελε δωρεάν την έκδοση του Strret Fighter X Tekken, για παράδειγμα, μετά όλα όσα έκανε η Capcom!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ