Wind: Android με... 159 ευρώ!

Εισαγωγικό μα ικανό smartphone, διαθέσιμο άμεσα

Το γεγονός ότι η αγορά των κινητών τηλεφώνων αργά αλλά σταθερά μεταβαίνει σε νέους τρόπους χρήσεις των συσκευών αυτών - και οι πάροχοι προσαρμόζουν ανάλογα τις στρατηγικές και την εμπορική πολιτική τους - είναι αναμφισβήτητο: τα smartphones, που αξιοποιούν πρόσθετες εφαρμογές και συνδέονται με το Internet, έχουν αποκτήσει ήδη ένα κοινό που "δεν γυρίζει πίσω" στα απλά κινητά. Την απόκτησή τους από μεγαλύτερο τμήμα του κοινού εμπόδιζε, μέχρι και πολύ πρόσφατα, το κόστος τους, το οποίο κινείται στο ανώτερο τμήμα της αγοράς. Με την άφιξη του λειτουργικού της Google, ωστόσο, του Android, η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει να αλλάζει κι είναι πρωτοβουλίες όπως αυτή της Wind - με το πρώτο αξιόλογων προδιαγραφών αλλά κινητό Android - που θεωρούμε πως θα βοηθήσουν περισσότερο στη μετάβαση αυτή.

Η Wind κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στην ελληνική αγορά το ZTE Blade, ένα κινητό στηριγμένο μεν στο Android και ικανό να αξιοποιήσει τις εφαρμογές της Google, άλλες σχετικές με Twitter και Facebook κλπ., αλλά κόστους μόλις... 159 ευρώ (!). Η εταιρεία το προσφέρει και δωρεάν, μάλιστα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα (Wind Medium) το οποίο εμπεριέχει και 250 ΜΒ δεδομένων Δικτυακής χρήσης. Το Blade διαθέτει οθόνη αφής και υψηλής ανάλυσης, διαγωνίου 3.5 ιντσών, συνδέεται στο Internet σε ταχύτητες 3G και μέσω Wi-Fi, φέρει δέκτη GPS/Α-GPS, ενώ συνοδεύεται κι από κάρτα μνήμης χωρητικότητας 2 GB για την αποθήκευση των αρχείων του χρήστη. Η έκδοση Android που αξιοποιεί είναι η 2.1, αναβαθμίσιμη σε 2.2 σύντομα.

Το Αθηνόραμα Digital έχει στην κατοχή του ένα Blade από την σχετική δημοσιογραφική παρουσίαση της Wind, το δοκιμάζει ήδη και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσει τη σχετική παρουσίαση, ώστε το κοινό του να έχει σαφή ιδέα σχετικά με το αν είναι... "πολύ καλό για να είναι αληθινό" ένα smartphone κόστους 159 ευρώ ή αν πρόκειται για γνήσια ευκαιρία που θα δώσει σε πολύ περισσότερο κόσμο την ευκαιρία να μπει στον μαγικό κόσμο των πρόσθετων εφαρμογών. Μείνετε συντονισμένοι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ