"Το πέρασα στην πιστωτική", για εκείνη

Προτάσεις για δώρα από €400 έως και €799

E, ναι. Εδώ πλέον βρισκόμαστε στη χώρα... της αφορμής: θέλαμε ούτως ή άλλως να κάνουμε ένα καλό δώρο στο "έτερον ήμισυ" και η γιορτή των ερωτευμένων είναι απλώς η δικαιολογία. Θέτουμε λοιπόν ως χρηματικό πλαίσιο αυτό των €400-€800 "για κάτι καλό", όπως συνηθίζουμε να λέμε. Το σχετικό χρηματικό ποσό που προτίθεται να επενδύσει ο κύριος για τη Βαλεντίνα του είναι λοιπόν σημαντικό και, κατά συνέπεια, το δώρο πολύ πιο ενδιαφέρον και σίγουρα ανθεκτικό στο χρόνο. Το δυσκολότερο εδώ, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν ήταν τί να προτείνουμε, αλλά τί... να μην προτείνουμε. Οι επιλογές μας ακολουθούν.

Τα δύο δημοφιλέστερα προϊόντα της Apple, το iPhone και το iPad, μπορούν να αποκτηθούν στις πιο πρόσφατες εκδόσεις τους στο πλαίσιο του χρηματικού ορίου που θέσαμε: το iPhone 5 στη χωρητικότητα των 16 GB (€739) και το iPad 4 στην χωρητικότητα των 32 GB (€739 χωρίς και €769 με διασύνδεση δικτύων κινητής τηλεφωνίας). Και οι δύο συσκευές θα προσφέρουν, και μάλιστα με στυλ, επικοινωνία και ψυχαγωγία στην τυχερή τους κάτοχο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο χρημάτων, ωστόσο, υπάρχει και η δυνατότητα για τον κύριο να δωρίσει ένα αξιοπρεπέστατο laptop - όχι πλέον εισαγωγικό μοντέλο, αλλά πλήρες και πολύ όμορφο. Αυτόν τον καιρό με τα καινούργια Windows 8 ξεχωρίζουν τα Envy 6 Sleekbook και Vaio SVE1512 των Hewlett Packard και Sony αντίστοιχα, στα €799 και τα δύο. Οικονομικότερες, αξιοπρόσεκτες προτάσεις επίσης με Windows 8 είναι αυτές των Lenovo και Samsung, οι G580 και NP300 στα €599 και €699 αντίστοιχα.

Με έως €800 στη διάθεσή του, τέλος, ο κύριος που θέλει να κάνει στη Βαλεντίνα του ένα σημαντικό δώρο έχει δύο ακόμη επιλογές. Πρώτη, μία... "full" ψηφιακή φωτογραφική DSLR που θα επιτρέψει στην κυρία να πειραματιστεί εκτενώς και να ανακαλύπτει για καιρό τις δυνατότητες που έχει μια τέτοια κάμερα, όπως τη Nikon D5200 ή την Canon EOS 650D (και οι δύο κοντά στα €799). Δεύτερη, ένα μικρό αλλά πλήρως εξοπλισμένο ηχοσύστημα αξιώσεων, ικανό ν' αναπαράγει μουσική από πολλές πηγές, όπως τα Denon F-109 ή Yamaha MCR-640 (€749 και €599 αντίστοιχα). Μουσικά CD, αρχεία MP3 από USB, τραγούδια από iPhone/iPod, όλα δεκτά και με τα δύο αυτά mini hi-fi!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ