Sony Xperia Z2

Πανίσχυρο και φωτογραφικό

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €749,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Όπως και το 2013 και το 2012, έτσι και φέτος το "πρώτο μισό" της χρονιάς στα smartphones ανήκει στο Android και τους κατασκευαστές που συνεργάζονται σε αυτό με τη Google - απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, ωστόσο, οι διαφοροποιήσεις (θα) είναι αυτή τη φορά λιγότερες από ποτέ ανάμεσα στους διεκδικητές "του τίτλου" για το top κινητό αυτής της κατηγορίας. Το HTC One M8, το Sony Xperia Z2, το Samsung Galaxy S5 και το LG G3 στηρίζονται όλα σε παρόμοια υποσυστήματα, με την ίδια έκδοση Android και συγκρίσιμες, μέσες-άκρες, επιδόσεις. Το "κλειδί" λοιπόν, για την πρόταση κάθε κατασκευαστή - και αυτό που θα κρίνει το ποιά από αυτές θα επιλέξουν οι καταναλωτές με απαιτήσεις, καθώς κάθε ένα από αυτά τα κινητά κοστίζει από €730-€800 - βρίσκεται στις... διαφορές. Οι οποίες, ωστόσο, μπορεί να είναι ή να μην είναι στην πραγματικότητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Τί ισχύει για το Xperia Z2;

To κορυφαίο μοντέλο της Sony Mobile για φέτος από πλευράς εξωτερικής εμφάνισης δεν διαφέρει και τόσο από τον προκάτοχό του, το Xperia Z - για την ακρίβεια, δεν διαφέρει... σχεδόν καθόλου: η γυάλινη πρόσοψη και η γυάλινη πίσω πλευρά "δένουν" και πάλι με μεταλλικά πλευρά, σχηματίζοντας επιθετικές ακμές αλλά στρογγυλεμένες γωνίες στα άκρα της συσκευής. Το design είναι καλαίσθητο και ιδιαίτερο - η Sony το γνωρίζει και γι' αυτό το έχει αξιοποιήσει και στο νέο tablet της, το Z2 - όμως με την οθόνη του νέου Xperia να έχει διαγώνιο 5.2 ιντσών και υπολογίσιμο πλαίσιο γύρω της, κυρίως πάνω και κάτω, το μέγεθος συνολικά του Z2 "μειώνει" μέρος της μινιμαλιστικής γοητείας που είχε π.χ. το Z1 Compact. Το νέο Xperia κατορθώνει να είναι λεπτότερο κι ελαφρύτερο από το περυσινό αντίστοιχο, δεν παύει ωστόσο να είναι πολύ γωνιώδες για να έχει καλύτερη αίσθηση όταν το κρατά κανείς σε σχέση με το HTC One M8. Για τους άλλους δύο αντιπάλους του - τα Galaxy S5 και G3 - επιφυλασσόμαστε.

Η ποιότητα κατασκευής του Z2 είναι προσεγμένη και δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο αρνητικό να παρατηρήσουμε - και πάλι, ωστόσο, ίσως είναι προσωπική μας εντύπωση αλλά "εισπράττουμε" περισσότερη "πολυτέλεια" από τη χρήση του HTC One M8. Ίσως ευθύνεται το γεγονός ότι, για να εξασφαλίσει η ιαπωνική εταιρεία την ανθεκτικότητα του κορυφαίου της smartphone στο νερό και τη σκόνη, αξιοποίησε τις ίδιες μεθόδους στεγανοποίησης με ελαστικό πλυστικό στα πλαϊνά προστατευτικά των θυρών USB, microSD και SIM: αυτά και από... άλλης οικονομικής κατηγορίας στοιχεία χαρακτηρίζονται, και είναι ελαφρώς... εκνευριστικά να ανοίγει κανείς "με το νύχι" καθημερινά για να φορτίσει τη συσκευή. Γι' αυτό συγκεκριμένα, τουλάχιστον, η Sony διαθέτει ειδική βάση ως αξεσουάρ, η οποία "κλειδώνει" μαγνητικά στη σωστή θέση και φορτίζει το κινητό χωρίς να ανοιχθούν τα πλαϊνά. Είναι και αυτή μία επιλογή, κι ας χρεώνεται "κάτι παραπάνω".

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ