Sony Ericsson W995

Και μουσικό, και φωτογραφικό

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €449,00

Εταιρία: Sony Ericsson
Διανομή: Sony Hellas

Αυτές ακριβώς είναι οι ενδείξεις που δίνουν το δικαίωμα να υποστηρίζουμε ότι η εξέλιξη των συσκευών τεχνολογίας έχει πάντοτε - τελικά - ως γνώμονα και τελικό παραλήπτη τον καταναλωτή και τις ανάγκες του. Πρώτα, είχαμε τα... απλά κινητά. Μετά ήλθαν τα μουσικά κινητά. Μετά τα φωτογραφικά κινητά. Και κάθε φορά είχαμε να πούμε καλά λόγια για κάποιες πλευρές της λειτουργίας τους, αλλά και να εκφράσουμε παράπονα για κάποιες άλλες, τις οποίες βρίσκαμε πολύ καλύτερες σε άλλες συσκευές κλπ. κλπ. κλπ. Με άλλα λόγια, είχαμε συνηθίσει στα μουσικά κινητά να βρίσκουμε αδυναμίες στην κάμερα, στα φωτογραφικά αδυναμίες στη διαχείριση μουσικής, σε όλα αδυναμίες εκεί που βρίσκονταν πλεονεκτήματα σε άλλες συσκευές. Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα, καθώς η Sony Ericsson παρουσίασε επιτέλους ένα multimedia κινητό που - αν και δεν έχει φιλοδοξίες smartphone - δείχνει ικανό να κάνει σχεδόν τα πάντα χωρίς να αφήσει περιθώριο για πολλά παράπονα: το W995.

Το συγκεκριμένο κινητό ανήκει στη σειρά των Walkman της Sony, με άλλα λόγια ο προσανατολισμός του είναι πρωτίστως μουσικός - και φαίνεται: δεν είναι μόνο το... λογότυπο των διάσημων player της ιαπωνικής εταιρείας που δεσπόζει στην πρόσοψή του, είναι το κεντρικό κυκλικό πλήκτρο που ολοφάνερα αξιοποιείται για την πλοήγηση σε playlists και την αναπαραγωγή αρχείων. Η οθόνη του είναι αρκετά μεγάλη, διαγωνίου 2.6 ιντσών και με ικανοποιητική ανάλυση, η οποία την καθιστά ευχάριστη στην όψη και παράλληλα εύχρηστη, με χώρο για παραπάνω από αρκετή πληροφορία σε μορφή κειμένου και γραφικών. Η οθόνη είναι μάλιστα ευανάγνωστη ακόμη και σε κακές συνθήκες φωτισμού - πάντοτε θετικό. Η ποιότητα κατασκευής του (όπως βέβαια απαιτεί κανείς από ένα κινητό με αξιώσεις κορυφής στην κατηγορία του) είναι υψηλή, ο σχεδιασμός του δε καλαίσθητος, έστω κι αν έχουμε συναντήσει λεπτότερα και πιο ελκυστικά από πλευράς design κινητά της SE.

O μουσικός χαρακτήρας του W995 ενισχύεται από μία σειρά άλλων στοιχείων. Είναι, για παράδειγμα, ένα από τα ελάχιστα κινητά της SE που φέρει standard υποδοχή των 3.5 χιλιοστών για τη χρήση σετ ακουστικών της αρεσκείας του χρήστη, αντί μόνο των συνοδευτικών. Φέρει, επίσης, ειδικά πλήκτρα για χρήση κατά την αναπαραγωγή μουσικής (play / pause / forward/ back / next / previous κλπ), ραδιοφωνικό δέκτη, ενώ προσφέρει και την ιδιόρρυθμη λειτουργία ελέγχου "shake", μέσω της οποίας ο χρήστης κουνά απότομα τη συσκευή για να βρει το επόμενο κομμάτι ή να αυξομειώσει την ένταση του ήχου. Το W995 άλλωστε ενσωματώνει λιλιπούτεια στεροφωνικά ηχεία ώστε ο ήχος της μουσικής - ή του video - που αναπαράγει να ακούγεται και χωρίς την ανάγκη ακουστικών. Στη συσκευασία του, επίσης, περιλαμβάνεται ένα Memory Stick Micro χωρητικότητας 8 GB, το οποίο ουσιαστικά εξισώνει από αυτήν την άποψη το κινητό της SE με αντίστοιχα εξειδικευμένα MP3 player όπως αυτά της Apple, της Creative και της Samsung.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ