Philips GoGear Vibe

Για μουσικόφιλους, ό,τι πρέπει

Είδος: Φορητά player
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Philips
Διανομή: Philips Hellas

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό οι μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες φορητών players ανανεώνουν τα μοντέλα τους: αυτά κάθε χρόνο είναι μικρότερα, αποκτούν πιο πολλές δυνατότητες και γίνονται πιο προσιτά, κι εμείς... επίσης κάθε χρόνο, έστω κι αν γνωρίζουμε όλα τα παραπάνω, δεν παύουμε να θαυμάζουμε το πώς η τεχνολογία "δουλεύει για τον καταναλωτή", δίνοντάς του την ευκαιρία να αποκτήσει προϊόντα που τού προσφέρουν όλο και περισσότερα, με όλο και καλύτερο τρόπο. Ναι, είναι παράξενο - δεν θα έπρεπε κανονικά να μας προκαλεί ούτε έκπληξη, ούτε εντύπωση. Θα ήταν όμως και ψέμα να αρνηθούμε ότι... ακριβώς αυτό σκεφτήκαμε για πολλοστή φορά, όταν ήλθαμε σε επαφή με το καινούργιο λιλιπούτειο media player της Philips, το Vibe: "Μα, κοίτα να δεις τί αγοράζεις πλέον με 70 ευρώ...!"

Από πλευράς "προϊοντικής τοποθέτησης" στις σειρές της Philips, το Vibe είναι το... μικρομεσαίο της "παρέας": δεν ανήκει στην κατηγορία των "αντιπάλων του iPod", όπως τα GoGear με τις μεγάλες οθόνες και τον άπλετο αποθηκευτικό χώρο, αλλά ούτε και στην κατηγορία του... "το χάνω στην τσέπη μου", όπως το Spark της ολλανδικής εταιρείας. Το σχήμα του κατά συνέπεια δεν είναι τετράγωνο, αλλά παραλληλεπίπεδο, αφού κάτω από την οθόνη προσφέρει όλα τα απαραίτητα πλήκτρα χειρισμού των αρχείων μουσικής (και όχι μόνο) που εμπεριέχει. Η διαγώνιος της οθόνης αυτής, ωστόσο, παραμένει μικρή (μόλις 1.5 ίντσα), οπότε το Vibe συνεχίζει να έχει όγκο... μόλις 66x42x11.5 χιλιοστά και βάρος μικρότερο των τριανταπέντε γραμμαρίων (!), καθιστώντας τη μεταφορά του πιο άνετη από ο,τιδήποτε μπορεί να σκεφτεί η στήλη.

Η μικρή οθόνη, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, δεν προσφέρεται για θέαση φωτογραφιών ή video - αν και υποστηρίζει το δεύτερο, ύστερα από μετατροπή των αρχείων του χρήστη σε φορμά .smv, με τη χρήση του συνοδευτικού software της Philips. Επίσης, το Vibe διατίθεται μόνο σε χωρητικότητες των 4 και 8 GB μνήμης. Ο συνδυασμός των δύο αυτών στοιχείων ορίζει με σαφήνεια το target group του συγκεκριμένου media player: πρόκειται για εκείνη την κατηγορία ακροατών που δεν την ενδιαφέρει να μεταφέρει μαζί της σε ένα μεγάλο, άπλετου αποθηκευτικού χώρου MP3 player το... σύνολο σχεδόν της μουσικής της συλλογής, αλλά να έχει σε μια μικρότερου μεγέθους τέτοια συσκευή τα 15-20 album που ακούει τον τελευταίο καιρό - και, όταν βαρεθεί κάποια από αυτά, απλώς να τα αντικαταστήσει με κάποια άλλα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ