Ορίστε το θέμα, ορίστε και η κάμερα!

Live φωτογράφιση και... capoeira στους δρόμους, με τις Sony SLT-A55

Όλοι έχουμε θαυμάσει σε πολλές περιπτώσεις τις δημιουργίες διάσημων φωτογράφων που έχουν "κρατήσει ακίνητες" στιγμές από την καθημερινή ζωή - και το έχουν κάνει με τρόπο αξιοθαύμαστα φυσικό και απόλυτα επιτυχημένο. Ποιός δεν θα ήθελε να δει "από πρώτο χέρι" πώς η ψηφιακή φωτογραφία μπορεί να προσφέρει το ίδιο σε όλους, σήμερα; Η Sony, αξιοποιώντας το δίκτυο των ειδικών συνεργατών της για την κατηγορία των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών - τους Alpha Premium Dealers - οργανώνει μια σειρά από πρωτότυπες εκδηλώσεις σε κεντρικά καταστήματα φωτογραφικών ειδών στην Αθήνα, ώστε να χαρίσει στο κοινό αυτήν ακριβώς τη μοναδική φωτογραφική εμπειρία!

Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές κάθε φίλος και φίλη της ψηφιακής φωτογραφίας θα έχει την ευκαιρία να χειριστεί μία Sony SLT-A55, μοντέλο που έχει κατασκευαστεί ειδικά για να αποδίδει εξαιρετικά στη φωτογράφιση κινούμενων αντικειμένων. Όσοι και όσες επισκεφθούν είτε στις 19/12 (12:00-14:00) το κατάστημα "Γιαννάτος Φωτογραφικά", στην οδό Εμμ. Μπενάκη 10, είτε στις 22/12 και 23/12 (14:00-16:00) το "Digital Center Μάρκος Σταυρινάκης" στην Πατησίων 19 & Βερανζέρου, θα μπορέσουν ν' ανακαλύψουν και πρακτικά τι προσφέρει μια SLT-Α55. Με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων συνεργατών της Sony θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν χορευτές Capoeira (!) καθώς αυτοί χορεύουν ζωντανά μπροστά τους - ένα θέμα τόσο δύσκολο όσο και συναρπαστικό, καθώς τέτοιες ευκαιρίες, ε, δεν... έχει κανείς κάθε μέρα!

Η SLT-Α55 διαθέτει την ταχύτερη λήψη διαδοχικών καρέ, με αυτόματη πάντοτε εστίαση, από κάθε άλλη ψηφιακή φωτογραφική της κατηγορίας: έως και 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Έχει παράλληλα τη δυνατότητα να συλλάβει και την παραμικρή αλλαγή π.χ. έκφρασης ενός προσώπου - κάτι που συμβαίνει σε κλάσματα δευτερολέπτου - χάρις στο ικανότατο σύστημα αυτόματης εστίασης: αυτό ανιχνεύει βάσει 15 σημείων με ταχύτητα και ακρίβεια, διατηρώντας όλη τη λεπτομέρεια κινούμενων θεμάτων κατά τη διάρκεια λήψης των διαδοχικών καρέ. Όλα, μάλιστα, σε ανάλυση φωτογραφίας που ξεπερνά τα 16 Μegapixel, αρκετή για εκτύπωση... αφίσας από το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δυνατότητες των SLT-A55 δεν περιορίζονται στην ψηφιακή φωτογραφία. Το σύστημα Quick AF HD Movie που ενσωματώνουν παρέχει ομαλή, συνεχή εστίαση κατά τη διάρκεια λήψης video, ενώ στο οπλοστάσιό τους περιλαμβάνεται τόσο η αυτόματη σύλληψη καρέ με εκτεταμένη γκάμα χρωμάτων (Auto HDR), όσο και η σύλληψη πανοραμάτων σε 3D. Και αυτά θα έχουν οι φίλοι και οι φίλες της ψηφιακής φωτογραφίας να διαπιστώσουν στην προσωπική τους επαφή με της SLT-A55 της Sony, στις ημέρες και ώρες που προαναφέραμε. Χορευτές capoeira στο δρόμο...; Στιγμές για φωτογράφιση!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ