Nokia 8800 Gold Arte

Πολυτέλεια για (πολύ) λίγους

Είδος: Κινητά τηλέφωνα
Τιμή: €1399,00

Εταιρία: HMD Global
Διανομή: Alpha Copy

Από τη στιγμή που, για πολύ κόσμο, το κινητό τηλέφωνο έπαψε να είναι "απλώς" μια συσκευή επικοινωνίας και άρχισε να λογίζεται ως απαραίτητο "αξεσουάρ", οι κατασκευάστριες εταιρείες άρχισαν να πειραματίζονται με την ιδέα των "fashion phones", προτάσεων προσανατολισμένων περισσότερο στην... δεύτερη πλευρά και λιγότερο στην πρώτη. Ακόμη και με αυτές τις παραδοχές, ωστόσο, ένα fashion phone κόστους 1400 ευρώ θα πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιολογεί αυτήν του την απαίτηση - όχι μόνο γιατί η τιμή αυτή είναι υψηλή με οποιαδήποτε μέτρα και σταθμά, αλλά και επειδή η αγορά δεν στερείται προτάσεων επώνυμων, πολύ πιο κοντά στην έννοια του fashion symbol. Και το νέο 8800 Arte Gold της Nokia αποτυγχάνει, κατά την άποψη της στήλης, να δικαιολογήσει αυτή την απαίτηση, παρά το γεγονός ότι αποτελεί σχεδόν τον ορισμό της πολυτέλειας - ίσως επειδή, όταν όλα έχουν ειπωθεί, συνεχίζουμε να έχουμε από αυτό την απαίτηση να... συμπεριφερθεί και ως εύχρηστο κινητό τηλέφωνο αντίστοιχης αξίας!

H Nokia, βεβαίως, θα διαφωνήσει - και είναι γεγονός ότι, τα πρώτα λεπτά της επαφής του με το Arte, οποιοσδήποτε θα αντιληφθεί για ποιούς λόγους... "έχει τα δίκια της". Η ποιότητα κατασκευής του νέου 8800 είναι πέρα από κάθε υποψία αμφισβήτησης: το ανοξείδωτο ατσάλι στο περίβλημά του, με την επίστρωση από κράμα χρυσού 18 (!) καρατίων προκαλεί αυτήν την ασύγκριτη αίσθηση της πολυτέλειας αμέσως, όπως προκαλεί την αίσθηση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας το σχετικά αυξημένο βάρος του. Το Arte είναι λεπτό και ταυτόχρονα... "μασίφ" με έναν τρόπο που μόνο αν κρατήσει κανείς στο χέρι του καταλαβαίνει, έστω κι αν σε έναν βαθμό αυτός είναι ορατός και από την άψογη συναρμογή των τμημάτων του περιβλήματος. Η απουσία πολλών πλήκτρων στο εξωτερικό του, άλλωστε (τα αριθμητικά βρίσκονται κρυμμένα κάτω από ένα αληθινά υπέροχο συρόμενο κάλυμμα "ντυμένο" με δέρμα ταιριαστό στο χρυσό χρώμα), συμβάλλει σε αυτήν την minimal, classy εντύπωση που αποπνέει συνολικά το νέο Arte.

Ως κινητό τηλέφωνο αυτό καθ' αυτό, το νέο 8800 έχει να επιδείξει "όλα τα βασικά" (σε αυτό το επίπεδο όμως...), καθώς και κάποιες "πινελιές" δικές του, που συνεισφέρουν στη διαφορετικότητά του σε σχέση με άλλες προτάσεις της Nokia. Προσφέρει συμβατότητα με όλα τα δίκτυα τηλεφωνίας στον κόσμο, τα οποία αξιοποιεί και για υπηρεσίες data (σε χαμηλές όμως ταχύτητες... και δεν φέρει κύκλωμα Wi-Fi), έχει ενσωματωμένη κάμερα (των 3.2 megapixel, αλλά χωρίς flash και μέτριας ποιότητας αποτελεσματικότητα γενικά), καθώς και υποστήριξη Bluetooth (και του προτύπου AD2P για στερεοφωνική ακρόαση μουσικής με ασύρματα ακουστικά). Το Arte ενσωματώνει επίσης φωτοαισθητήρα, ο οποίος προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης σύμφωνα με τον περιβάλλοντα φωτισμό, αλλά και αισθητήρα αφής, ο οποίος με ένα άγγιγμα στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζει σε αυτήν ένα κομψό αναλογικό ρολόι. Τα animated wallpapers και όμορφα σχεδιασμένα θέματα ολοκληρώνουν την εντύπωση που αποκομίζει ούτως ή άλλως κανείς σχετικά με τη σημασία που έδωσε η Nokia στην "εικαστική" αίσθηση της χρήσης του καινούργιου 8800.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ