Nintendo DSi

Για νέους... πελάτες. Μόνο.

Είδος: Φορητά player
Τιμή: €149,99

Εταιρία: Nintendo
Διανομή: Nortec

Ο,τιδήποτε κι αν υποστηρίζουν ενίοτε οι Sony και Nintendo, είναι αλήθεια ότι εν τέλει έμαθαν πολλά πράγματα από την άπειρη μεν στο gaming, αλλά έμπειρη στα "αντικείμενα του πόθου", Apple. Ανάμεσά τους και το εξής απλό: υπάρχει μία μερίδα του καταναλωτικού κοινού που αποδέχεται τις "βελτιωτικές εκδόσεις" ενός συστήματος hardware ως φυσικές και τιμούν κάθε μία από αυτές με τα χρήματα τους, μόνο και μόνο επειδή θέλουν πάντοτε να έχουν το νεότερο και καλύτερο - έστω κι αν το νεότερο είναι οριακά καλύτερο. Η Nintendo ίσως είναι λιγότερο... ένοχη της συγκεκριμένης πρακτικής από τη Sony, καθώς η "έκδοση 2.0" του πολύ επιτυχημένου φορητού της συστήματος, το DS Lite, ήταν εμφανώς καλύτερη, ακόμη κι αν δεν προσέθεσε κάτι ουσιαστικό στις δυνατότητες του αρχικού. Διαθέσιμη τώρα είναι και η "έκδοση 3.0": το Nintendo DSi, το οποίο διατηρεί την έμφαση στα games, δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου στο σχεδιασμό, αλλά έχει να επιδείξει μία σειρά από προσθήκες ή/και βελτιώσεις λειτουργικές. Το θέμα είναι: αξίζει να καταβάλλουν οι κάτοχοι του DS Lite 180 ευρώ εκ νέου γι' αυτές;

Από πλευράς design, το DSi έχει πανελάχιστες έως... καθόλου διαφορές με τον προκάτοχό του: οι γραμμές του σχεδιασμού τους είναι πανομοιότυπες και μόνο όσοι gamers έχουν περάσει πολλές ώρες με το DS Lite θα παρατηρήσουν πως το DSi είναι κατά τι λεπτότερο και ελαφρώς πιο μακρόστενο στο σχήμα του. Αντιθέτως, σχεδόν όλοι παρατηρούν αμέσως το γεγονός ότι το περίβλημα του DSi δεν είναι γυαλιστερό όπως του DS Lite, αλλά σκόπιμα τραχύ στην υφή, ώστε να διευκολύνει το κράτημα ακόμη και με ιδρωμένα χέρια. Το βάρος των δύο συσκευών είναι επίσης αμελητέας διαφοράς, ενώ κάποιες μικρολεπτομέρειες, όπως η μεταφορά των ενδεικτικών ενεργοποίησης της συσκευής, σύνδεσης με Wi-Fi κλπ. στα αριστερά, είναι επίσης μικρής σημασίας. Συνολικά πάντως - είτε επειδή το DSi έχει πιο άνετο κράτημα, είτε επειδή έχει πιθανώς γίνει αναδιοργάνωση στα υποσυστήματα κάτω από το περίβλημά του ώστε να έχει καλύτερη κατανομή βάρους - είναι γεγονός ότι το νέο φορητό σύστημα της Nintendo προσφέρει καλύτερη "αίσθηση" κατά τη χρήση.

Πρόοδος έχει επιτευχθεί και στο εσωτερικό της συσκευής, αλλά... επίσης δεν θα το καταλάβαινε εύκολα κανείς αν δεν περνούσε κάποιες ώρες με το DSi. Για παράδειγμα, η ταχύτητα του κεντρικού επεξεργαστή του έχει διπλασιαστεί (από τα 67 MHz στα 133) αλλά αυτό δεν γίνεται με κάποιο τρόπο αντιληπτό. Κατά 0.25 της ίντσας έχει επίσης αυξηθεί η διαγώνιος των δύο οθονών του, αλλά και αυτό αφενός δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό, αφετέρου δεν φέρνει στο προσκήνιο κάποιο πλεονέκτημα, αφού η ανάλυσή τους παραμένει ακριβώς η ίδια. Το DSi φέρει επίσης δύο κάμερες πλέον, μία εσωτερική και μία εξωτερική, αλλά και οι δύο παραμένουν ανάλυσης... μισού megapixel και οι φωτογραφίες τους είναι κατάλληλες για χρήση στην οθόνη του DSi και μόνο. Από την άλλη, τα 256 ΜΒ μνήμης θα μπορούσαν όντως να αποδειχθούν σημαντικά ως αναβάθμιση - αν βρίσκονταν εκεί για χρήση από τα games του DS. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί για λόγους συμβατότητας των τίτλων με τα προηγούμενα μοντέλα, οπότε η τετραπλάσια μνήμη ουσιαστικά βρίσκεται εκεί για να αποθηκεύουν σε αυτήν οι χρήστες τα games που αγοράζουν από το ολοκαίνουργιο Δικτυακό DSi Shop.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ